Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Söt och het dipsås

Söt och het dipsås rör du lätt ihop själv. Honung ger god sötma i såsen, chili står för hettan. Lime piffar också till såsen. Doppa gärna vårrullar eller fiskbitar i såsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda limejuice (eller blandat lime, apelsin och citron), japansk soja, koriander och chilifrukt.
  2. Smaka av med honung och någon droppe sesamolja. Låt stå och dra en stund. Dippa färska eller friterade vårrullar, lätt grillade pilgrimsmusslor eller grillade fiskbitar i.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 msk färskpressad limejuice (eller blanda lime, apelsin och citron)
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1 msk hackad koriander
  • 1/2 urkärnad, hackad chilifrukt
  • honung
  • sesamolja
Lägg till i inköpslistan