Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Biff med papaya och lime

Vill du ha middagsförslag till helgen? Här kommer ett smakrikt förslag på biff som serveras med äggnudlar och en god sallad av papaya som marinerats i lime. Marinaden på lime, chilifrukt, socker och olja ringlas också över biffen innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala, kärna ur och skiva papayan. Skiva vårlöken tunt. Strimla och koka sockerärterna i saltat vatten. Kyl genast så behåller de sin gröna färg.
  3. Finhacka chilifrukt och blanda med limejuice, socker och olivolja. Häll marinaden över papaya, vårlök, sockerärter och koriander. Blanda och låt marinera i 15 minuter.
  4. Grilla eller stek biffen i en het panna i ca 2 minuter/sida. Stek klart i ugn i ca 5 minuter. Ta ut men vänta ett par minuter med att skära upp så rinner inte köttsaften ut.
  5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  6. Skär biffen i tunna skivor. Lägg upp på tallrik tillsammans med papayasalladen och nudlarna. Ringla marinad och soja runt om.

För alla

Fri från mjölk.
Gör glutenfri: välj t ex glasnudlar eller glutenfri pasta i stället för äggnudlar.
Gör äggfri: använd äggfria nudlar eller pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g utskuren biff
  • 1 papaya
  • 4 vårlökar
  • 125 g sockerärtor
  • salt
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 msk limejuice
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl grovhackad färsk koriander
  • 250 g äggnudlar
  • 1/2 dl japansk soja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?