Stroganoff à la Thai | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Stroganoff à la Thai

Denna korvstroganoff är en enkel vardagsrätt där du genom att krydda stroganoffen med currypasta får en thai-inspirerad maträtt. En uppfräschning av den klassiska husmanskosten. Toppa med persilja och servera med ris eller nudlar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skala och skiva morötterna tunt. Skär korven i ca 1 cm tjocka strimlor. Stek lök, morötter och korv i matfettet.
  2. Rör ner kokosmjölk, tomatpuré och currypasta. Koka på svag värme ca 5 minuter. Strö över persiljan.
  3. Till servering: Servera med kokt ris eller nudlar.

För alla

Fri från ägg. Kontrollera ingrediensförteckningen på falukorven.
Gör glutenfri: Välj ris eller risnudlar att servera till.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsberäkningen är per portion utan topping.

 

Tips

Topping: Rostad kokos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 400 g falukorv
  • 2 msk smör eller margarin
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk röd currypasta
  • 2 msk hackad persilja
Till servering
  • ris eller nudlar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3349 kJ / 800 kCal