Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Shiitakefyllda kycklingfiléer

Kycklingfiléer fyllda med shiitakesvamp som puttrat med svartvinbärssaft, enbär, grädde och soja passar perfekt till en lite lyxigare middag. Bjud på ris och sallad till dina makalöst goda shiitakefyllda kycklingfiléer.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär svampen i små bitar. Fräs den i hälften av matfettet i en stekpanna. Låt kallna.
  2. Skär en djup ficka i varje kycklingfilé och fyll med svampen. Fäst ihop med tandstickor.
  3. Bryn kycklingfiléerna runt om i resten av matfettet. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg över filéerna i en traktörpanna. Krossa enbären och lägg ner i pannan. Häll på saft, buljong, grädde och soja. Låt puttra ca 10 min.
  5. Servera kycklingen med ris och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g shiitakesvamp
  • 2 msk smör eller margarin
  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 5 enbär
  • 1/2 dl svartvinbärssaft
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk soja
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Vi har problem att visa saldo för vissa användare i ICA Handla appen och att felsökning pågår.