Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skavgryta med Karl-Johan och tomater

En mustig gryta gjord på hjortskav, stekt lök och en fantastiskt smarrig crème fraiche med smak av Karl-Johansvamp. Låt allt puttra tills smakerna av viltköttet, svampen och den krämiga crème fraichen gift sig och servera grytan med ångande nykokt ris och en fräsch sallad på gröna hjärtsalladsblad och söta små körsbärstomater. Garnera med hackad persilja och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. 
  3. Stek skavet och löken i omgångar i oljan och lägg över i en gryta. Salta och peppra.
  4. Häll i cuisine fraiche och mjölk i grytan och låt sjuda några minuter.
  5. Dela tomaterna och skär salladen i bitar. Blanda med olja och vinäger. Salta och peppra.
  6. Hacka persiljan och strö över grytan. 
  7. Servera grytan med ris och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Smaksätt gärna skavgrytan med lite timjan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 480 g kronhjortsskav
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 250 g crème fraiche med Karl Johan
  • 1 dl mjölk
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 hjärtsallad
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2577 kJ / 616 kCal