Skavgryta med Karl-Johan och tomater

16
1
Skavgryta med Karl-Johan och tomater

En mustig gryta gjord på hjortskav, stekt lök och en fantastiskt smarrig crème fraiche med smak av Karl-Johansvamp. Låt allt puttra tills smakerna av viltköttet, svampen och den krämiga crème fraichen gift sig och servera grytan med ångande nykokt ris och en fräsch sallad på gröna hjärtsalladsblad och söta små körsbärstomater. Garnera med hackad persilja och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2017

Skavgryta med Karl-Johan och tomater

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
4
port ris eller annat gryn
480 g
kronhjortsskav
1 msk
olja
-
salt och peppar
250 g
crème fraiche med Karl Johan
1 dl
mjölk
250 g
körsbärstomater
2
hjärtsallad
1/2 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger
1/2
kruka persilja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna skavgrytan med lite timjan.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Anneli

2017-02-02

Istället för kronhjortsskav kom renskav. Personligen tyckte jag grytan var god. Min man som verkligen inte gillar renkött fick kväljningar enbart av att laga grytan.

Näringsvärde per portion

Energi 2577 KJ / 616 kCal
Fett 30 g
Salt 3 g
Kolhydrater 56 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept