Majspizza med färskost och potatis
Majs är smart vardagsmat. Du hittar den på burk, förkokt och under sensommaren är den färska en riktig delikatess. Delikat är också denna enkla pizza med färskost, kokt potatis, salvia, lagrad ost och mozzarella. Experimentera med det som finns hemma!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
Ingredienser
4 portioner
2 stora tortillabröd eller 2 runda pizzabottnar
100 g naturell färskost (ev med vitlökssmak)
2 kokta potatisar
kornen från 1 majskolv eller 1 ½ dl frysta eller konserverade majskorn
16 salviablad
1 dl riven Västerbottensost
2 dl riven mozzarella
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1420 KJ / 339 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater34 g
Protein12 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ätlig, men i övrigt inte i min smak.
Anette
2023-02-11Lite salt behövdes. Gott!
Sara
2022-11-26Hej! Tog detta med en deg för mat paj. Perfekt till stora helger under sommaren. / Henriette
Henriette
2021-06-03