Majspizza med färskost och potatis

9
0 Klimatsmart
Majspizza med färskost och potatis

Majs är smart vardagsmat. Du hittar den på burk, förkokt och under sensommaren är den färska en riktig delikatess. Delikat är också denna enkla pizza med färskost, kokt potatis, salvia, lagrad ost och mozzarella. Experimentera med det som finns hemma!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Majspizza med färskost och potatis

Ingredienser

4 portioner
2
stora tortillabröd eller 2 runda pizzabottnar
100 g
naturell färskost (ev med vitlökssmak)
2
kokta potatisar
-
kornen från 1 majskolv eller 1 ½ dl frysta eller konserverade majskorn
16
salviablad
1 dl
riven Västerbottensost
2 dl
riven mozzarella

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost, hårdost och mozzarella mot mjölkproteinfria ostalternativ.
Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1420 KJ / 339 kCal
Fett 17 g
Salt 1 g
Kolhydrater 34 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept