Majspizza med färskost och potatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Majspizza med färskost och potatis

Majs är smart vardagsmat. Du hittar den på burk, förkokt och under sensommaren är den färska en riktig delikatess. Delikat är också denna enkla pizza med färskost, kokt potatis, salvia, lagrad ost och mozzarella. Experimentera med det som finns hemma!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. 
  2. Lägg tortillabröden eller pizzabottnarna på bakpappersklädda plåtar. 
  3. Bred på färskost. Skiva potatisen och fördela dem över. Strö över över majs, salviablad, västerbottensost och mozzarella. ¨
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, tills pizzan har fin färg.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost, hårdost och mozzarella mot mjölkproteinfria ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora tortillabröd eller 2 runda pizzabottnar
  • 100 g naturell färskost (ev med vitlökssmak)
  • 2 kokta potatisar
  • kornen från 1 majskolv eller 1 ½ dl frysta eller konserverade majskorn
  • 16 salviablad
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 2 dl riven mozzarella
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1420 kJ / 339 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept