Majspizza med färskost och potatis

Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
3
Majspizza med färskost och potatis

Majs är smart vardagsmat. Du hittar den på burk, förkokt och under sensommaren är den färska en riktig delikatess. Delikat är också denna enkla pizza med färskost, kokt potatis, salvia, lagrad ost och mozzarella. Experimentera med det som finns hemma!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Majspizza med färskost och potatis

Ingredienser

4 portioner
2 stora tortillabröd eller 2 runda pizzabottnar
100 g naturell färskost (ev med vitlökssmak)
2 kokta potatisar
kornen från 1 majskolv eller 1 ½ dl frysta eller konserverade majskorn
16 salviablad
1 dl riven Västerbottensost
2 dl riven mozzarella

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Ätlig, men i övrigt inte i min smak.

Anette

2023-02-11

Lite salt behövdes. Gott!

Sara

2022-11-26

Hej! Tog detta med en deg för mat paj. Perfekt till stora helger under sommaren. / Henriette

Henriette

2021-06-03

Näringsvärde per portion

Energi1420 KJ / 339 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater34 g
Protein12 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bruten choklad med pistage och flingor av Västerbottensost
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Oststjärnor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakade mandelpotatishalvor med Västerbottensost
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sommargrönt smör med Västerbottensost
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brytbröd med kalamataoliver
Betyg 2.9 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga