Vild bolognese med enbär och salvia
Vildsvinsfärs är bra till biffar, men den gör också långkokt köttfärssås till något alldeles extra. I Italien är det vanligt förekommande, och då måste det ju bara vara gott, eller hur? Morot, sidfläsk och vitt vin, enbär och salvia borgar den rätta mustigheten.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015
Ingredienser
4 portioner
500 g vildsvinsfärs
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 selleristjälk
100 g rimmat sidfläsk
3 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
1 burk hela tomater (400 g)
2 lagerblad
2 msk konc viltfond (eller oxfond)
8 enbär
1 tsk torkad salvia
1 tsk torkad timjan
4 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
Till servering
spaghetti
parmesanflarn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2944 KJ / 703 kCal
Fett27 g
Salt3.28 g
Kolhydrater58 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättebra variant på köttfärssås, kantareller och rotselleri är gott att variera med!
Birgitta
2024-05-19Detta blev supergott och inte det minsta mesigt. Och eftersom det var med vildsvinsfärs och inte lamm tror jag att den tidigare kommentaren handlar om ett annat recept!
Carol
2022-01-05Lite tanigt och mesigt. I underkant av allt. Dessutom fattas lammets smakbroder - rosmarin, och enbär kan man skippa.
Peter
2021-10-03