Vild bolognese med enbär och salvia

Betyg 4 av 5.
84 personer har röstat
2
Vild bolognese med enbär och salvia

Vildsvinsfärs är bra till biffar, men den gör också långkokt köttfärssås till något alldeles extra. I Italien är det vanligt förekommande, och då måste det ju bara vara gott, eller hur? Morot, sidfläsk och vitt vin, enbär och salvia borgar den rätta mustigheten.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Vild bolognese med enbär och salvia

Ingredienser

4 portioner
500 g  vildsvinsfärs
1   schalottenlök
1   vitlöksklyfta
1   morot
1   selleristjälk
100 g  rimmat sidfläsk
3 msk  tomatpuré
2 dl  vitt vin
1   burk hela tomater (400 g)
2   lagerblad
2 msk  konc viltfond (eller oxfond)
8   enbär
1 tsk  torkad salvia
1 tsk  torkad timjan
4 msk  olivolja
1 tsk  salt
1/2 tsk  peppar

Till servering

spaghetti
parmesanflarn

För alla

Kontrollera innehållet i fonden för samtliga allergener. Fri från laktos.
Gör glutenfri: servera med glutenfri spaghetti.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost eller uteslut parmesan.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
84 personer har röstat

Kommentarer

Detta blev supergott och inte det minsta mesigt. Och eftersom det var med vildsvinsfärs och inte lamm tror jag att den tidigare kommentaren handlar om ett annat recept!

Carol

2022-01-05

Lite tanigt och mesigt. I underkant av allt. Dessutom fattas lammets smakbroder - rosmarin, och enbär kan man skippa.

Peter

2021-10-03

Näringsvärde per portion

Energi2944 KJ / 703 kCal
Fett27 g
Salt3.28 g
Kolhydrater58 g
Protein45 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Hjortfilé med rotsellericrème och spenat
Betyg 3.4 av 5.
102 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Viltkryddad oxfilé med ancho-madeirasås
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönsakssoppa med korn och rökt fläsk
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hjortinnerfilé med konfiterad potatis och rödvinssås
Betyg 3.2 av 5.
125 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalkonfärs bollognese med peccorino och rucola
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sugo di carne
Betyg 2.9 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga