Vild bolognese med enbär och salvia

80
2
Vild bolognese med enbär och salvia

Vildsvinsfärs är bra till biffar, men den gör också långkokt köttfärssås till något alldeles extra. I Italien är det vanligt förekommande, och då måste det ju bara vara gott, eller hur? Morot, sidfläsk och vitt vin, enbär och salvia borgar den rätta mustigheten.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Vild bolognese med enbär och salvia

Ingredienser

4 portioner
500 g vildsvinsfärs
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 selleristjälk
100 g rimmat sidfläsk
3 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
1 burk hela tomater (400 g)
2 lagerblad
2 msk konc viltfond (eller oxfond)
8 enbär
1 tsk torkad salvia
1 tsk torkad timjan
4 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk peppar

Till servering

spaghetti
parmesanflarn

För alla

Kontrollera innehållet i fonden för samtliga allergener. Fri från laktos.
Gör glutenfri: servera med glutenfri spaghetti.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost eller uteslut parmesan.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

80

Kommentarer

Carol

2022-01-05

Detta blev supergott och inte det minsta mesigt. Och eftersom det var med vildsvinsfärs och inte lamm tror jag att den tidigare kommentaren handlar om ett annat recept!

Peter

2021-10-03

Lite tanigt och mesigt. I underkant av allt. Dessutom fattas lammets smakbroder - rosmarin, och enbär kan man skippa.

Näringsvärde per portion

Energi 2944 KJ / 703 kCal
Fett 27 g
Salt 3.28 g
Kolhydrater 58 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden