Vild bolognese med enbär och salvia

Betyg 4 av 5.87 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Vild bolognese med enbär och salvia

Vildsvinsfärs är bra till biffar, men den gör också långkokt köttfärssås till något alldeles extra. I Italien är det vanligt förekommande, och då måste det ju bara vara gott, eller hur? Morot, sidfläsk och vitt vin, enbär och salvia borgar den rätta mustigheten.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Vild bolognese med enbär och salvia

Ingredienser

4 portioner
500 g vildsvinsfärs
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 selleristjälk
100 g rimmat sidfläsk
3 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
1 burk hela tomater (400 g)
2 lagerblad
2 msk konc viltfond (eller oxfond)
8 enbär
1 tsk torkad salvia
1 tsk torkad timjan
4 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk peppar

Till servering

spaghetti
parmesanflarn

Gör så här

00:05:00
00:02:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.87 personer har röstat

Kommentarer

Jättebra variant på köttfärssås, kantareller och rotselleri är gott att variera med!

Birgitta

2024-05-19

Detta blev supergott och inte det minsta mesigt. Och eftersom det var med vildsvinsfärs och inte lamm tror jag att den tidigare kommentaren handlar om ett annat recept!

Carol

2022-01-05

Lite tanigt och mesigt. I underkant av allt. Dessutom fattas lammets smakbroder - rosmarin, och enbär kan man skippa.

Peter

2021-10-03

Näringsvärde per portion

Energi2944 KJ / 703 kCal
Fett27 g
Salt3.28 g
Kolhydrater58 g
Protein45 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fotbollognese
Betyg 4.8 av 5.32 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hjortfilé med rotsellericrème och spenat
Betyg 3.4 av 5.103 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Viltkryddad oxfilé med ancho-madeirasås
Betyg 3.8 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grönsakssoppa med korn och rökt fläsk
0 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hjortinnerfilé med konfiterad potatis och rödvinssås
Betyg 3.2 av 5.125 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kalkonfärs bollognese med peccorino och rucola
Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad