Vild bolognese med enbär och salvia

76
0
Vild bolognese med enbär och salvia

Vildsvinsfärs är bra till biffar, men den gör också långkokt köttfärssås till något alldeles extra. I Italien är det vanligt förekommande, och då måste det ju bara vara gott, eller hur? Morot, sidfläsk och vitt vin, enbär och salvia borgar den rätta mustigheten.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Vild bolognese med enbär och salvia

Ingredienser

4 portioner
500 g
vildsvinsfärs
1
schalottenlök
1
vitlöksklyfta
1
morot
1
selleristjälk
100 g
rimmat sidfläsk
3 msk
tomatpuré
2 dl
vitt vin
1
burk hela tomater (400 g)
2
lagerblad
2 msk
konc viltfond (eller oxfond)
8
enbär
1 tsk
torkad salvia
1 tsk
torkad timjan
4 msk
olivolja
1 tsk
salt
1/2 tsk
peppar

Till servering

spaghetti
parmesanflarn

För alla

Kontrollera innehållet i fonden för samtliga allergener. Fri från laktos.
Gör glutenfri: servera med glutenfri spaghetti.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost eller uteslut parmesan.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

76

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2944 KJ / 703 kCal
Fett 27 g
Salt 3.28 g
Kolhydrater 58 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept