Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spaghetti Bolognese med citron

Klassisk köttfärssås i ny tappning. I det här receptet har såsen smaksatts med rivet citronskal och rätten uppnår därmed nya höjder genom en fin men tydlig smak av citron. Väl värt att testa!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan några minuter. Tillsätt färsen och stek ytterligare några minuter. Häll över i en kastrull.
  2. Skala och finriv morötterna, strimla sellerin och riv skalet av citronen. Blanda ner grönsakerna och citronskalet i kastrullen tillsammans med tomater, kryddor och vatten. Låt koka ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera den nykokta spaghettin med köttfärssåsen.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olja
  • ca 500 g nötfärs
  • 2 morötter
  • ca 150 g stjälkselleri
  • 1/2 citron
  • 500 g krossade tomater
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 4 port pasta (gärna spagetti)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2153 kJ / 515 kCal