Saftig oxfilé med vild kryddning av enbär, svartpeppar och timjan. Till köttet gör du en spännande sås av madeira, rött vin, grädde och anchochili. Servera med rostade rotfrukter.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2009
Fri från gluten. Fri från ägg, men kontrollera fonden.
Gör laktosfri: kontrollera fonden, använd laktosfri grädde. Byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera fonden, byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Byt smör mot mjölkfritt matfett eller olja.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Camilla
2011-12-26Jättegott! Jag förberedde reduceringen av såsen kvällen innan och värmde på den med grädden inför serveringen. Till köttet och såsen serverade jag råstekt potatis och broccoli. Det blev toppengott! Rekommenderas varmt.
Åsa
2010-01-25Mycket Gott!!!!!!! Kommer att göra detta fler gånger.
Christine
2010-01-12Lyckad kombination av kryddor och tillbehör! Jag hittade varken lingon eller anchochili, men det blev hur gott som helst ändå. Jag använde rårörda lingon. Oxfilén togs ur ugnen vid 60 grader och den blev så rosa som vi ville. Till detta hade vi ugnsrostad rotselleri o potatis som nu är en favorit. Jag gjorde även en grönsallad som tillbehör.