Jägarnas vilda gryta

Jägarnas vilda gryta är en läcker och robust gryta som får mycket trevliga och djupa smaker efter långkokning och en natt i kylskåp. Smakerna på grytan passar till både vardag och fest och uppskattas av de flesta!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011

Ingredienser
6 portioner
ca 1 kg älgkött (gärna högrev eller grytstek av bog)
ca 250 g rökt sidfläsk i bit
250 g lammkorv (med hög kötthalt)
3 msk konc kalv- eller viltfond
7 1/2 dl rött vin
5 dl vatten
3 vitlöksklyftor
5 enbär
1 msk timjan
500 g rotselleri
500 g morötter
500 g schalottenlök
750 g squash
ca 350 g skogssvamp (gärna svart trumpetsvamp eller kantareller)
ev majsstärkelse (Maizena)
rapsolja och smör till stekning
salt
peppar
Till servering
lingon
persilja
Gör så här
01:00:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod! Vi skippade dock lammkorven eftersom vi inte hade någon hemma. Trevligt med mycket grönsaker.
Emelie
2021-11-28Detta är ju en överlastad Boeuf Borgouignon,håller med övriga som kommenterade, syntes redan på receptet så vi skippade svamp,squash samt lammkorven så blev det en hyfsad köttgryta ändå.
Lena
2013-09-03Trist! Jag rekommenderar att ändra något i receptet, t.ex. att inte koka med fläsk & korv utan steka dem vid sidan av och lägga i mot slutet. Man kan nog skära ner på vätskan också.
Björn
2011-12-05