Jägarnas vilda gryta
Jägarnas vilda gryta är en läcker och robust gryta som får mycket trevliga och djupa smaker efter långkokning och en natt i kylskåp. Smakerna på grytan passar till både vardag och fest och uppskattas av de flesta!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011
Ingredienser
6 portioner
ca 1 kg älgkött (gärna högrev eller grytstek av bog)
ca 250 g rökt sidfläsk i bit
250 g lammkorv (med hög kötthalt)
3 msk konc kalv- eller viltfond
7 1/2 dl rött vin
5 dl vatten
3 vitlöksklyftor
5 enbär
1 msk timjan
500 g rotselleri
500 g morötter
500 g schalottenlök
750 g squash
ca 350 g skogssvamp (gärna svart trumpetsvamp eller kantareller)
ev majsstärkelse (Maizena)
rapsolja och smör till stekning
salt
peppar
Till servering
lingon
persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod! Vi skippade dock lammkorven eftersom vi inte hade någon hemma. Trevligt med mycket grönsaker.
Emelie
2021-11-28Detta är ju en överlastad Boeuf Borgouignon,håller med övriga som kommenterade, syntes redan på receptet så vi skippade svamp,squash samt lammkorven så blev det en hyfsad köttgryta ändå.
Lena
2013-09-03Trist! Jag rekommenderar att ändra något i receptet, t.ex. att inte koka med fläsk & korv utan steka dem vid sidan av och lägga i mot slutet. Man kan nog skära ner på vätskan också.
Björn
2011-12-05