Hjortfilé med rotsellericrème och spenat

Betyg 3.4 av 5.
102 personer har röstat
0
Hjortfilé med rotsellericrème och spenat

Lyxig ytterfilé av hjort med kokt, mixad rotselleri som blir en len smekning till det vilda köttet. Spenaten får fräsa i smör, tillsammans blir det en riktig smakexplosion i munnen.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Hjortfilé med rotsellericrème och spenat

Ingredienser

4 portioner
4   enbär
1 tsk  torkad timjan
1/2 tsk  hel svartpeppar
500 g  hjortfilé
1 tsk  salt
1 msk  rapsolja
1 msk  smör
1/2 msk  konc viltfond
2 dl  vatten

Rotsellericrème

ca 500 g  rotselleri
3/4 dl  crème fraiche
salt och peppar

Spenat

2   påsar babyspenat (à 65 g)
1 msk  olivolja
1 msk  smör
1 msk  färskpressad citronjuice
1/2 tsk  salt

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, laktosfritt matfett och kontrollera innehållet i kalvfonden.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), ersätt smör med mjölkfritt matfett eller använd enbart olja, kontrollera innehållet i kalvfonden.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kalvfonden.

Gör så här

Tips

Rätten går lika bra att laga med oxfilé eller fläskfilé.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
102 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1511 KJ / 361 kCal
Fett22 g
Salt5.66 g
Kolhydrater8 g
Protein31 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Varm viltbuljong
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Jägarnas vilda gryta
Betyg 2.7 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost
Betyg 3.6 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Viltconsommé med svampfyllda ravioli
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Älgstek med murklor
Betyg 2.3 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hjortköttbullar i gräddsås
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga