Hjortfilé med rotsellericrème och spenat

Betyg 3.4 av 5.
103 personer har röstat
0
Hjortfilé med rotsellericrème och spenat

Lyxig ytterfilé av hjort med kokt, mixad rotselleri som blir en len smekning till det vilda köttet. Spenaten får fräsa i smör, tillsammans blir det en riktig smakexplosion i munnen.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Hjortfilé med rotsellericrème och spenat

Ingredienser

4 portioner
4 enbär
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk hel svartpeppar
500 g hjortfilé
1 tsk salt
1 msk rapsolja
1 msk smör
1/2 msk konc viltfond
2 dl vatten

Rotsellericrème

ca 500 g rotselleri
3/4 dl crème fraiche
salt
peppar

Spenat

2 påsar babyspenat (à 65 g)
1 msk olivolja
1 msk smör
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
103 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1511 KJ / 361 kCal
Fett22 g
Salt5.66 g
Kolhydrater8 g
Protein31 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Varm viltbuljong
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Jägarnas vilda gryta
Betyg 2.7 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Viltconsommé med svampfyllda ravioli
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost
Betyg 3.6 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hjortköttbullar i gräddsås
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skavgryta med enbär, äpple och trattkantareller
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga