Hjortfilé med rotsellericrème och spenat

96
0
Hjortfilé med rotsellericrème och spenat

Lyxig ytterfilé av hjort med kokt, mixad rotselleri som blir en len smekning till det vilda köttet. Spenaten får fräsa i smör, tillsammans blir det en riktig smakexplosion i munnen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Hjortfilé med rotsellericrème och spenat

Ingredienser

4 portioner
4
enbär
1 tsk
torkad timjan
1/2 tsk
hel svartpeppar
500 g
hjortfilé
1 tsk
salt
1 msk
rapsolja
1 msk
smör
1/2 msk
konc viltfond
2 dl
vatten

Rotsellericrème

ca 500 g
rotselleri
3/4 dl
crème fraiche
-
salt och peppar

Spenat

2
påsar babyspenat (à 65 g)
1 msk
olivolja
1 msk
smör
1 msk
färskpressad citronjuice
1/2 tsk
salt

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, laktosfritt matfett och kontrollera innehållet i kalvfonden.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), ersätt smör med mjölkfritt matfett eller använd enbart olja, kontrollera innehållet i kalvfonden.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kalvfonden.

Gör så här

Tips

Rätten går lika bra att laga med oxfilé eller fläskfilé.

Vad tyckte du om receptet?

96

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1511 KJ / 361 kCal
Fett 22 g
Salt 5.66 g
Kolhydrater 8 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept