Vild bolognese med enbär och salvia

Vildsvinsfärs är bra till biffar, men den gör också långkokt köttfärssås till något alldeles extra. I Italien är det vanligt förekommande, och då måste det ju bara vara gott, eller hur? Morot, sidfläsk och vitt vin, enbär och salvia borgar den rätta mustigheten.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Ingredienser
4 portioner
500 g vildsvinsfärs
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 selleristjälk
100 g rimmat sidfläsk
3 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
1 burk hela tomater (400 g)
2 lagerblad
2 msk konc viltfond (eller oxfond)
8 enbär
1 tsk torkad salvia
1 tsk torkad timjan
4 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
Till servering
spaghetti
parmesanflarn
Gör så här
00:05:00
00:02:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2944 KJ / 703 kCal
Fett27 g
Salt3.28 g
Kolhydrater58 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stDet blev sådär. enbärssmaken tog över.
Mitra
Det smakade väldigt gott.
Maria
Jättebra variant på köttfärssås, kantareller och rotselleri är gott att variera med!
Birgitta
Detta blev supergott och inte det minsta mesigt. Och eftersom det var med vildsvinsfärs och inte lamm tror jag att den tidigare kommentaren handlar om ett annat recept!
Carol
Lite tanigt och mesigt. I underkant av allt. Dessutom fattas lammets smakbroder - rosmarin, och enbär kan man skippa.
Peter