Vild bolognese med enbär och salvia

Betyg 4 av 5.90 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Vild bolognese med enbär och salvia

Vildsvinsfärs är bra till biffar, men den gör också långkokt köttfärssås till något alldeles extra. I Italien är det vanligt förekommande, och då måste det ju bara vara gott, eller hur? Morot, sidfläsk och vitt vin, enbär och salvia borgar den rätta mustigheten.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Vild bolognese med enbär och salvia

Ingredienser

4 portioner
500 g vildsvinsfärs
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 selleristjälk
100 g rimmat sidfläsk
3 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
1 burk hela tomater (400 g)
2 lagerblad
2 msk konc viltfond (eller oxfond)
8 enbär
1 tsk torkad salvia
1 tsk torkad timjan
4 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk peppar

Till servering

spaghetti
parmesanflarn

Gör så här

00:05:00
00:02:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Det blev sådär. enbärssmaken tog över.

    Mitra

  • Det smakade väldigt gott.

    Maria

  • Jättebra variant på köttfärssås, kantareller och rotselleri är gott att variera med!

    Birgitta

Näringsvärde per portion

Energi2944 KJ / 703 kCal
Fett27 g
Salt3.28 g
Kolhydrater58 g
Protein45 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fotbollognese
    Betyg 4.8 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad