Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grönsakssoppa med korn och rökt fläsk

Mättande grönsakssoppa med korn och rökt fläsk förbereds helst dagen före servering så smakerna kommer fram ännu mer. Gör soppan glutenfri genom att ersätta matkorn med quinoa, ris, majs eller bönor.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär löken i cm-stora bitar. Skala och halvera morötterna på längden. Skär i tunna halvmånar. Skär sellerin i tunna strimlor.
  2. Skär bort svålen på sidfläsket och lägg åt sidan. Skär fläsket i små tärningar, ca 1/2 cm stora. Häll av och skölj bönorna.
  3. Koka upp vatten, fond, fläsktärningar, svål, matkorn, lök, grönsaker, bönor och mejram i en stor kastrull. Låt koka under lock ca 15 minuter. Lyft upp svålen och släng den. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt matkorn med  quinoa, ris, majs eller bönor.

Tips

Gör den gärna dagen före servering så kommer smakerna fram ännu mer.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl matkorn
  • 2 gula lökar
  • 2 små morötter
  • 2 stjälkar selleri
  • 400 g varmrökt sidfläsk
  • 1 burk små vita bönor eller cannellinibönor (à 400 g)
  • 2 l vatten
  • 2 msk konc grönsaksfond
  • 1 tsk mejram
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 1 dl hackad persilja till garnering
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer