Grönsakssoppa med korn och rökt fläsk
Mättande grönsakssoppa med korn och rökt fläsk förbereds helst dagen före servering så smakerna kommer fram ännu mer. Gör soppan glutenfri genom att ersätta matkorn med quinoa, ris, majs eller bönor.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl matkorn
2 gula lökar
2 små morötter
2 stjälkar selleri
400 g varmrökt sidfläsk
1 burk små vita bönor eller cannellinibönor (à 400 g)
2 l vatten
2 msk konc grönsaksfond
1 tsk mejram
olivolja
salt och peppar
1 dl hackad persilja till garnering
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt matkorn med quinoa, ris, majs eller bönor.
Gör så här
Tips
Gör den gärna dagen före servering så kommer smakerna fram ännu mer.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättegod soppa om du skippar matkornet. Det tillförde ingenting förutom svampighet!
Bryn
2014-05-10