Kalkonfärs bollognese med peccorino och rucola

3
0
Kalkonfärs bollognese med peccorino och rucola

Gör din bolognese på ett nytt sätt, med kalkonfärs! Som smaksätts med selleri, timjan, vitlök och lite annat smått och gott. Servera med färsk pasta, finriven pecorino och rucola. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2022

Kalkonfärs bollognese med peccorino och rucola

Ingredienser

4 portioner
ca 50 g morot
400 g stjälkselleri
1 rödlök
1/2 kruka timjan
500 g kalkonfärs
1 msk olja
salt
peppar
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 förp hela plommontomater (à 400 g)
1 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
500 g färsk fettuccine (gärna fullkorn)

Till servering

65 g rucola
100 g pecorinoost

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.  
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2109 KJ / 505 kCal
Fett 17 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 38 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden