Kalkonfärs bollognese med peccorino och rucola
Gör din bolognese på ett nytt sätt, med kalkonfärs! Som smaksätts med selleri, timjan, vitlök och lite annat smått och gott. Servera med färsk pasta, finriven pecorino och rucola. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2022
Ingredienser
4 portioner
ca 50 g morot
400 g stjälkselleri
1 rödlök
1/2 kruka timjan
500 g kalkonfärs
1 msk olja
salt
peppar
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 förp hela plommontomater (à 400 g)
1 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
500 g färsk fettuccine (gärna fullkorn)
Till servering
65 g rucola
100 g pecorinoost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2109 KJ / 505 kCal
Fett17 g
Salt3.8 g
Kolhydrater38 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer