Hjortinnerfilé med konfiterad potatis och rödvinssås

Betyg 3.2 av 5.
125 personer har röstat
4
Hjortinnerfilé med konfiterad potatis och rödvinssås

Viltkött när det är som bäst! Hjortfilén fullkomligt smälter i munnen och är i gott sällskap med persiljeprickig potatispytt. Smakrik mix av rimmat sidfläsk, champinjoner och lök serveras till och gör festmåltiden komplett.

Hjortinnerfilé med konfiterad potatis och rödvinssås

Ingredienser

4 portioner

Lingon

2 dl  lingon
1 msk  ättiksprit (12%)
2 msk  strösocker
3 msk  vatten

Potatis

4   bakpotatisar
8 dl  olja
salt
3 msk  smör
2 msk  finhackad persilja

Rödvinssås

2   schalottenlökar
1 msk  smör
5 dl  rött vin
1 dl  madeira
2 dl  vatten
4 msk  viltfond
1 msk  finhackad färsk timjan
1/2 tsk  salt
1 msk  smör

Hjort

600 g  hjortinnerfilé
1 tsk  salt
1 krm  nymald svartpeppar
2 msk  smör

Till servering

12   steklökar
1 msk  smör
150 g  rimmat sidfläsk
100 g  champinjoner

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.

Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
125 personer har röstat

Kommentarer

Hjortfilé ja, men inte innerfilé! Har ni också blivit hjärntvättade? Innerfilé finns inte på VÄRLDSKARTAN, bara i ert huvud!

Arne

2024-01-12

Går det lika bra att använda portvin istället för madeira?

Anne

2020-12-26

Hej Anne! Ursäkta sent svar. Det är inget vi har provat men skulle tro att det funkar bra. Om du testar det så får du gärna kommentera igen och berätta hur det blev! Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-01-13

Konstigt att det inte skulle vara något salt i potatisen, den behövde man salta ordentligt när man åt. Likaså att man skulle ta upp dem ur oljan efter kokningen, det borde stå. Kollar man andra recept som jag gjort efteråt står det tydligt att man ska ta upp den ur oljan innan stekning. Annars var det mycket gott.

Annika

2020-11-07

Hej Annika! Tack för din kommentar. Vi har nu sett över receptet och du har alldeles rätt. Klart man ska salta potatisen och även ta upp den ur oljan. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-12-22

Näringsvärde per portion

Energi4688 KJ / 1118 kCal
Fett57 g
Salt4.3 g
Kolhydrater74.4 g
Protein45.7 g

Testa liknande recept

Viltkryddad oxfilé med ancho-madeirasås
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronpaj med björnbär
Betyg 2.6 av 5.
95 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax med hollandaise och färskpotatiskompott
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hallon- och limeparfait med kanderade valnötter
Betyg 3.4 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingrulle parma med potatispuré och fänkålsdill
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost
Betyg 3.6 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga