Hjortinnerfilé med konfiterad potatis och rödvinssås

124
3
Hjortinnerfilé med konfiterad potatis och rödvinssås

Viltkött när det är som bäst! Hjortfilén fullkomligt smälter i munnen och är i gott sällskap med persiljeprickig potatispytt. Smakrik mix av rimmat sidfläsk, champinjoner och lök serveras till och gör festmåltiden komplett.

Hjortinnerfilé med konfiterad potatis och rödvinssås

Ingredienser

4 portioner

Lingon

2 dl lingon
1 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
3 msk vatten

Potatis

4 bakpotatisar
8 dl olja
salt
3 msk smör
2 msk finhackad persilja

Rödvinssås

2 schalottenlökar
1 msk smör
5 dl rött vin
1 dl madeira
2 dl vatten
4 msk viltfond
1 msk finhackad färsk timjan
1/2 tsk salt
1 msk smör

Hjort

600 g hjortinnerfilé
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 msk smör

Till servering

12 steklökar
1 msk smör
150 g rimmat sidfläsk
100 g champinjoner

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.

Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

124

Kommentarer

Anne

2020-12-26

Går det lika bra att använda portvin istället för madeira?

Redaktionen ICAse

2021-01-13

Hej Anne! Ursäkta sent svar. Det är inget vi har provat men skulle tro att det funkar bra. Om du testar det så får du gärna kommentera igen och berätta hur det blev! Hälsningar Elina

Annika

2020-11-07

Konstigt att det inte skulle vara något salt i potatisen, den behövde man salta ordentligt när man åt. Likaså att man skulle ta upp dem ur oljan efter kokningen, det borde stå. Kollar man andra recept som jag gjort efteråt står det tydligt att man ska ta upp den ur oljan innan stekning. Annars var det mycket gott.

Redaktionen ICAse

2020-12-22

Hej Annika! Tack för din kommentar. Vi har nu sett över receptet och du har alldeles rätt. Klart man ska salta potatisen och även ta upp den ur oljan. Hälsningar Ulrika

Alexandra

2017-04-10

Gjorde bara såsen och köttet. Super smarrigt!

Näringsvärde per portion

Energi 4688 KJ / 1118 kCal
Fett 570 g
Salt 43 g
Kolhydrater 744 g
Protein 457 g
Läs mer om näringsvärden