Hjortinnerfilé med konfiterad potatis och rödvinssås
Viltkött när det är som bäst! Hjortfilén fullkomligt smälter i munnen och är i gott sällskap med persiljeprickig potatispytt. Smakrik mix av rimmat sidfläsk, champinjoner och lök serveras till och gör festmåltiden komplett.
Ingredienser
4 portioner
Lingon
2 dl lingon
1 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
3 msk vatten
Potatis
4 bakpotatisar
8 dl olja
salt
3 msk smör
2 msk finhackad persilja
Rödvinssås
2 schalottenlökar
1 msk smör
5 dl rött vin
1 dl madeira
2 dl vatten
4 msk viltfond
1 msk finhackad färsk timjan
1/2 tsk salt
1 msk smör
Hjort
600 g hjortinnerfilé
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 msk smör
Till servering
12 steklökar
1 msk smör
150 g rimmat sidfläsk
100 g champinjoner
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4688 KJ / 1118 kCal
Fett57 g
Salt4.3 g
Kolhydrater74.4 g
Protein45.7 g
Kommentarer
Hjortfilé ja, men inte innerfilé! Har ni också blivit hjärntvättade? Innerfilé finns inte på VÄRLDSKARTAN, bara i ert huvud!
Arne
2024-01-12Går det lika bra att använda portvin istället för madeira?
Anne
2020-12-26Hej Anne! Ursäkta sent svar. Det är inget vi har provat men skulle tro att det funkar bra. Om du testar det så får du gärna kommentera igen och berätta hur det blev! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-01-13Konstigt att det inte skulle vara något salt i potatisen, den behövde man salta ordentligt när man åt. Likaså att man skulle ta upp dem ur oljan efter kokningen, det borde stå. Kollar man andra recept som jag gjort efteråt står det tydligt att man ska ta upp den ur oljan innan stekning. Annars var det mycket gott.
Annika
2020-11-07Hej Annika! Tack för din kommentar. Vi har nu sett över receptet och du har alldeles rätt. Klart man ska salta potatisen och även ta upp den ur oljan. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-22