Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hjortinnerfilé med konfiterad potatis och rödvinssås

Viltkött när det är som bäst! Hjortfilén fullkomligt smälter i munnen och är i gott sällskap med persiljeprickig potatispytt. Smakrik mix av rimmat sidfläsk, champinjoner och lök serveras till och gör festmåltiden komplett.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lingon: Blanda lingonen med ättikssprit, socker och vatten. Låt stå minst 30 minuter.
  2. Potatis: Skala och tärna potatisen. Lägg den i en kastrull och täck med oljan. Sjud på medelvärme ca 20 minuter tills potatisen är mjuk. Stek den frasig i smöret strax innan servering. Blanda med persilja.
  3. Rödvinssås: Skala och finhacka löken. Fräs den i smöret och tillsätt vin, madeira, vatten, viltfond och timjan. Låt koka ihop till en fjärdedel återstår. Smaka av med salt. Vispa i smöret strax innan servering.
  4. Sätt ugnen på 125°C.
  5. Hjort: Putsa köttet. Salta, peppra och bryn det runtom i smöret i en stekpanna.
  6. Stek klart mitt i ugnen tills innertemperaturen är 56-58°C. Låt köttet vila inlindat i smörpapper ca 10 minuter innan det skivas.
  7. Till servering: Koka löken ca 3 minuter i saltat vatten. Häll av och skölj i kallt vatten. Skala och dela den i halvor. Stek dem i hälften av smöret ca 5 minuter så att de får lite färg. 
  8. Knaperstek fläsket. Låt rinna av på ett hushållspapper.
  9. Skär champinjonerna i kvartar och stek i resten av smöret i en stekpanna.
  10. Värm champinjonerna, fläsket och löken till serveringen.
  11. Servera köttet tillsammans med potatis, sås, champinjoner, fläsk och lök. Strö över lingonen.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.

Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.

Ingredienser

Portioner: 4
Hjort
  • 600 g hjortinnerfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk smör
Lingon
  • 2 dl lingon
  • 1 msk ättiksprit (12%)
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk vatten
Potatis
  • 4 bakpotatisar
  • 8 dl olja
  • 3 msk smör
  • 2 msk finhackad persilja
Rödvinssås
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 5 dl rött vin
  • 1 dl madeira
  • 2 dl vatten
  • 4 msk viltfond
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk smör
Till servering
  • 12 steklökar
  • 1 msk smör
  • 150 g rimmat sidfläsk
  • 100 g champinjoner
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 4688 kJ / 1118 kCal