Vietnamesiska vårrullar

Färska vårrullar fyllda med krispiga grönsaker kräver lite övning att få till. Råmarinerade strimlade grönsaker rullas in i tunnt rispapper tillsammans med avokado, groddar och koriander. Knepet är att rulla lagom tajt, men med ett salladsblad som extra stöd blir det enklare att hålla ihop de här fräscha vårrullarna. Som sås till vårrullarna gör du en god srirachamajjo att doppa i.

Ingredienser
12 st
Srirachamajonnäs
2 dl majonnäs
2 tsk srirachasås
Marinad
1 lime (1 lime motsvarar 1 msk saft)
1/2 spansk peppar (chili)
1 msk färsk, riven ingefära
1 vitlöksklyfta
3 msk mirin (sött japanskt matlagningsvin)
1 tsk sesamolja
2 msk vatten
2 krm salt
Vårrullar
2 morötter
1 röd paprika
1/2 gurka
1 förp salladsärtor (à 150 g)
2 avokador
1 kruka koriander
1 hjärtsallad
16 rispapper
1/2 förp alfalfagroddar (à 130 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per vårrulle.
Energi780 KJ / 186 kCal
Fett18 g
Salt0.7 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g
Kommentarer
13 stHelt okej, men rekommenderar det snarare som en del av en måltid. Om man äter endast dessa så blir det… Lite som kondomer fyllda med råkost till slut.
Anna
Det står inte hur marinaden ska användas, ska den hällas över vårrullarna?
Annette
Hej Annette! I punkt tre används den, -Lägg grönsakerna i marinaden. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Hur många personer passar det till? Är det "lagom" med 3 per person?
Lina
Hej Lina! Ja, men för att få en komplett måltid så rekommenderar vi att servera med något mer till. Och sen beror ju det också på hur matglada ni är! 😉 Hälsningar Elina
ICA-köket
Hur länge ska/kan grönsakerna ligga i marinaden?
Victoria
Hej Victoria! Ursäkta sent svar. Grönsakerna ska ligga i marinaden bara under den tiden du gör klart resten i receptet, tills det är dags att rulla ihop rullarna. Hälsningar Elina
ICA-köket
Fräscht och gott
Anna
Jonathan De ska inte friterad
Jessica
Supergott och enkelt att göra! Jag hade lite räkor i också vilket blev super!
Hanna
Inte gott, segt även om man kör de i airfryer.
Jonathan
Ett tips är att inte doppa rispappret tills det är blött. Man ska bara doppa det en gång varmt vatten. Rispappret mjuknar under tiden man monterar grönsakerna
Cecilia
Rispappret blir som tuggummi. Fruktansvärt obehagligt att äta och svårt att svälja.
Felicia
Hej Felicia! Om du föredrar krispiga vårrullar så kan vi rekommendera Vårrullar med kål och ingefära som har recept id 721775 (https://www.ica.se/recept/varrullar-med-kal-och-ingefara-721775/). Hälsningar Elina
ICA-köket