Vietnamesiska vårrullar
Färska vårrullar fyllda med krispiga grönsaker kräver lite övning att få till. Råmarinerade strimlade grönsaker rullas in i det tunna rispappret tillsammans med avokado, groddar och koriander. Knepet är att rulla lagom tajt, men med ett salladsblad som extra stöd blir det enklare att hålla ihop de här fräscha vårrullarna.
Ingredienser
12 st
Srirachamajonnäs
2 dl majonnäs
2 tsk srirachasås
Marinad
1 lime (1 lime motsvarar 1 msk saft)
1/2 spansk peppar (chili)
1 msk färsk, riven ingefära
1 vitlöksklyfta
3 msk mirin (sött japanskt matlagningsvin)
1 tsk sesamolja
2 msk vatten
2 krm salt
Vårrullar
2 morötter
1 röd paprika
1/2 gurka
1 förp salladsärtor (à 150 g)
2 avokador
1 kruka koriander
1 hjärtsallad
16 rispapper
1/2 förp alfalfagroddar (à 130 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per vårrulle.
Energi780 KJ / 186 kCal
Fett18 g
Salt0.7 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g
Kommentarer
Det står inte hur marinaden ska användas, ska den hällas över vårrullarna?
Annette
2024-05-05Hej Annette! I punkt tre används den, -Lägg grönsakerna i marinaden. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-06Hur många personer passar det till? Är det "lagom" med 3 per person?
Lina
2023-07-12Hej Lina! Ja, men för att få en komplett måltid så rekommenderar vi att servera med något mer till. Och sen beror ju det också på hur matglada ni är! 😉 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-20Hur länge ska/kan grönsakerna ligga i marinaden?
Victoria
2023-03-23Hej Victoria! Ursäkta sent svar. Grönsakerna ska ligga i marinaden bara under den tiden du gör klart resten i receptet, tills det är dags att rulla ihop rullarna. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-30