Vietnamesiska vårrullar

28
7
Vietnamesiska vårrullar

Färska vårrullar fyllda med krispiga grönsaker kräver lite övning att få till. Råmarinerade strimlade grönsaker rullas in i det tunna rispappret tillsammans med avokado, groddar och koriander. Knepet är att rulla lagom tajt, men med ett salladsblad som extra stöd blir det enklare att hålla ihop de här fräscha vårrullarna.

Vietnamesiska vårrullar

Ingredienser

12 st

Srirachamajonnäs

2 dl majonnäs
2 tsk srirachasås

Marinad

1 lime (1 lime motsvarar 1 msk saft)
1/2 spansk peppar (chili)
1 msk färsk, riven ingefära
1 vitlöksklyfta
3 msk mirin (sött japanskt matlagningsvin)
1 tsk sesamolja
2 msk vatten
2 krm salt

Vårrullar

2 morötter
1 röd paprika
1/2 gurka
1 förp salladsärtor (à 150 g)
2 avokador
1 kruka koriander
1 hjärtsallad
16 rispapper
1/2 förp alfalfagroddar (à 130 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Näringsvärdet är beräknat per vårrulle.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Hanna

2022-02-08

Supergott och enkelt att göra! Jag hade lite räkor i också vilket blev super!

Jonathan

2021-11-10

Inte gott, segt även om man kör de i airfryer.

Cecilia

2021-02-20

Ett tips är att inte doppa rispappret tills det är blött. Man ska bara doppa det en gång varmt vatten. Rispappret mjuknar under tiden man monterar grönsakerna

Näringsvärde per portion

Energi 780 KJ / 186 kCal
Fett 18 g
Salt 0.7 g
Kolhydrater 5 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden