Nuoc cham dippsås

Betyg 3.9 av 5.
42 personer har röstat
4
Nuoc cham dippsås

En eldig dipp-sås från Vietnam, som med ingredienserna lime, vitlök och piri-piri ger en fräsch smak! Såsen går snabbt att laga och passar utmärkt att servera till vårrullar eller vietnamesiska köttbullar.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Nuoc cham dippsås

Ingredienser

6 portioner
1 1/4 dl  hett vatten
3/4 dl  socker
3/4 dl  asiatisk fisksås
3/4 dl  vitvinsvinäger
1 msk  färskpressad limejuice
ca 3 - 4   små finhackade vitlöksklyftor
ca 2 - 3   små thaichilifrukter (piri piri, finhackade)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
42 personer har röstat

Kommentarer

väldigt söt!!!!!!

Larissa

2024-02-12

Väldigt god!

Anders

2023-09-12

På tok för söt! Hälften av sockret behövs (om ens det).

Cecilia

2023-08-07

Testa liknande recept

Thaifisksoppa med kokosmjölk och grön curry
Betyg 3.9 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Goi cuon – Sommarrullar med räkor
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vietnamesisk papayasallad
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt vit fisk med ingefära och dill
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vietnamesisk pho med biff
Betyg 4.3 av 5.
104 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tam mak hoong – papayasallad
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga