Nuoc cham dippsås
En eldig dipp-sås från Vietnam, som med ingredienserna lime, vitlök och piri-piri ger en fräsch smak! Såsen går snabbt att laga och passar utmärkt att servera till vårrullar eller vietnamesiska köttbullar.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011
Ingredienser
6 portioner
1 1/4 dl hett vatten
3/4 dl socker
3/4 dl asiatisk fisksås
3/4 dl vitvinsvinäger
1 msk färskpressad limejuice
ca 3 - 4 små finhackade vitlöksklyftor
ca 2 - 3 små thaichilifrukter (piri piri, finhackade)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
väldigt söt!!!!!!
Larissa
2024-02-12Väldigt god!
Anders
2023-09-12På tok för söt! Hälften av sockret behövs (om ens det).
Cecilia
2023-08-07