Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Nuoc cham dippsås

En eldig dipp-sås från Vietnam, som med ingredienserna lime, vitlök och piri-piri ger en fräsch smak! Såsen går snabbt att laga och passar utmärkt att servera till vårrullar eller vietnamesiska köttbullar.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vatten och socker, rör tills sockret lösts upp.
  2. Blanda i övriga ingredienser. Täck med plastfolie och ställ i kylen. Förbered hit.
  3. Vid servering: Ta fram såsen så att den blir rumsvarm. Servera gärna till Vietnamesiska köttbullar i salladskorg eller Frasiga filorullar med krabba.

För alla

 Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/3 dl hett vatten
  • 3/4 dl socker
  • 0,8 dl asiatisk fisksås
  • 0,8 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • ca 4 små finhackade vitlöksklyftor
  • ca 3 små thaichilifrukter (piri piri, finhackade)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?