Vietnamesisk papayasallad
Sugen på en fräsch vietnamesisk sallad? Den kallas goi du du och innehåller strimlad, gärna omogen, papaya, morötter, mango, örter och jordnötter. En perfekt kombination av sött, syrligt och salt!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
Ingredienser
4 portioner
1 stor schalottenlök
1 msk olja
250 g papaya (gärna omogen)
1 omogen mango
1 stor morot (à ca 150 g)
1 rödlök
3 dl färska örter (t ex mynta, koriander, thaibasilika)
1 röd peppar (chili)
3 skalade vitlöksklyftor
2 1/2 msk fisksås
2 1/2 msk färskpressad limejuice
1 msk strösocker
1/2 dl rostade, naturella jordnötter
1/2 dl rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1004 KJ / 240 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater27 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den här salladen är så oroligt, galet god! Älskar den!
Magdalena
2024-11-07Vi kände att det saknades något, så vi la till Quinoa och stekt kyckling. Det blev ett bra komplement!
Anders
2023-06-07Funkar nog som en liten del på en buffé, men var ingen höjdare som huvudrätt. Tyckte smakerna skär sig något..
Fredrik
2023-06-04