Vietnamesisk papayasallad
Sugen på en fräsch vietnamesisk sallad? Den kallas goi du du och innehåller strimlad, gärna omogen, papaya, morötter, mango, örter och jordnötter. En perfekt kombination av sött, syrligt och salt!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
Ingredienser
4 portioner
1 stor schalottenlök
1 msk olja
250 g papaya (gärna omogen)
1 omogen mango
1 stor morot (à ca 150 g)
1 rödlök
3 dl färska örter (t ex mynta, koriander, thaibasilika)
1 röd peppar (chili)
3 skalade vitlöksklyftor
2 1/2 msk fisksås
2 1/2 msk färskpressad limejuice
1 msk strösocker
1/2 dl rostade, naturella jordnötter
1/2 dl rostad lök
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör så här
Tips
Ersätt fisksåsen med ca 1 tsk salt för att göra papayasalladen vegansk.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1004 KJ / 240 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater27 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi kände att det saknades något, så vi la till Quinoa och stekt kyckling. Det blev ett bra komplement!
Anders
2023-06-07Funkar nog som en liten del på en buffé, men var ingen höjdare som huvudrätt. Tyckte smakerna skär sig något..
Fredrik
2023-06-04Går denna att förbereda dagen innan eller gör vätskan att den blir tråkig? Ser väldigt gott ut!
Rebecca
2023-05-17Hej Rebecca! Ursäkta sent svar. Vi rekommenderar att servera den samma dag som du lagar den. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-04