Bun Cha – Grillade fläskfärsbiffar i nouc cham
Den vietnamesiska maträtten bun cha sägs ha sitt ursprung från huvudstaden Hanoi och består av grillade fläskfärsbiffar i den syrliga dippsåsen nouc cham. Biffarna serveras med vita risnudlar, krispiga grönsaker och färska örter.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
Ingredienser
4 portioner
Nouc champ-dippsås
3 msk fisksås
2 msk färskpressad limejuice
2 dl kallt vatten
2 msk strösocker
1 finhackad röd peppar (chili)
2 finhackade vitlöksklyftor
Fläskfärsbiffar
3/4 dl vatten
2 msk strösocker
1 msk vatten
2 msk fisksås
1 msk ostronsås
1 bananschalottenlök
5 vitlöksklyftor
3 citrongrässtjälkar
500 g fläskfärs
1 stor morot
100 g rättika
1 krm salt
2 förp risnudlar (à 180 g)
2 msk rapsolja
Till servering
sallad
blandade färska örter (t ex thaibasilika, mynta och koriander)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mängden socker till karamellen känns ordentligt i underkant. Det kan inte bli mycket karamell av 2 msk strösocker?
Anders
2024-03-24Jättegoda men minst 2 timmar om man hackar, strimlar osv för hand
Anne-marie
2024-02-10Gott! Men instämmer i frågan om det verkligen ska vara så mycket vatten i såsen?
Jenny
2023-05-15Hej Jenny och Petra! Det ska vara 2 dl vatten i såsen då den ska vara mer utspädd i detta receptet. Här ligger biffarna i såsen medans i de andra recepten i tidningen är den bara en dippsås. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-16