Vietnamesisk pho med biff
Vietnamesisk pho med biff och nudlar i buljong från det hälsosamma och smakrika asiatiska köket. Sockerärtor, böngroddar, jordnötter och örter är ingredienser som gör rätten mustig och smakrik.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011
Ingredienser
4 portioner
250 g risnudlar
1 tsk olja till nudlarna
1 morot
1 schalottenlök
75 g sockerärtor
180 g färska böngroddar
1 dl salta jordnötter
2 skivor biff (à 150 g)
1 msk smör till stekning
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl plockade örter (t ex koriander, basilika och mynta)
1 lime i klyftor
ev asiatisk fisksås
ev het chilisås (se Tips nedan)
Buljong
12 dl vatten
4/5 dl konc kyckling- eller kalvfond
3 citrongräs
6 cm ingefära
1 schalottenlök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl fisksås och chilisås.
Energi2371 KJ / 567 kCal
Fett19 g
Salt5 g
Kolhydrater64 g
Protein31 g
Kommentarer
Autentisk Pho har inte morot, eller citrongräs i. Inte heller sockerärtor, eller jordnötter. Snälla skriv inte att det är Pho. Det här är bara en nudelsoppa. Visa lite respekt för den autentiska maträtten.
Jonas
2023-11-18Verkar spännande. P g a allergi tar jag bort jordnötter ur receptet.
Dan
2023-03-04Kan man ersätta köttet med något vegetariskt?
Jacob
2023-01-07