Vietnamesisk papayasallad

Sugen på en fräsch vietnamesisk sallad? Den kallas goi du du och innehåller strimlad, gärna omogen, papaya, morötter, mango, örter och jordnötter. En perfekt kombination av sött, syrligt och salt!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023

Ingredienser
4 portioner
1 stor schalottenlök
1 msk olja
250 g papaya (gärna omogen)
1 omogen mango
1 stor morot (à ca 150 g)
1 rödlök
3 dl färska örter (t ex mynta, koriander, thaibasilika)
1 röd peppar (chili)
3 skalade vitlöksklyftor
2 1/2 msk fisksås
2 1/2 msk färskpressad limejuice
1 msk strösocker
1/2 dl rostade, naturella jordnötter
1/2 dl rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1004 KJ / 240 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater27 g
Protein5 g
Kommentarer
7 stDen här salladen är så oroligt, galet god! Älskar den!
Magdalena
Vi kände att det saknades något, så vi la till Quinoa och stekt kyckling. Det blev ett bra komplement!
Anders
Funkar nog som en liten del på en buffé, men var ingen höjdare som huvudrätt. Tyckte smakerna skär sig något..
Fredrik
Går denna att förbereda dagen innan eller gör vätskan att den blir tråkig? Ser väldigt gott ut!
Rebecca
Hej Rebecca! Ursäkta sent svar. Vi rekommenderar att servera den samma dag som du lagar den. Hälsningar Elina
ICA-köket
Gott och enkelt att göra, vi skippade papayan och lade till ris-nudlar pga väldigt hungriga familjemedlemmar.
Inga
Skippade papayan och använde bara omogen mango - det finns det ju gott om här i landet…!
Elisabeth
På bilden ser det ut som nudlar i men står inget om det i receptet, har det trillat bort?
Annika
Hej Annika! Det ser onekligen ut som nudlar men det är faktiskt strimlad mango på bilden. Det ska inte vara några nudlar i den här salladen.😊 Hälsningar Elina
ICA-köket