Vietnamese egg salad

10
2
Vietnamese egg salad

En vietnamesisk äggsallad där smaker och texturer kompletterar varandra perfekt. Krispig morot, rättika, pak choi, böngroddar, stekt ägg och den kryddiga fläskfärsen serveras på en bädd av ris. Alla dessa godsaker får en extra kick tack vare den syrliga och friska dressingen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016

Vietnamese egg salad

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

4
morötter
300 g
rättika
250 g
pak choi
1/2
ask böngroddar (à 180 g)

Ris

4
port ris

Dressing

2
lime
2 msk
fisksås
2 tsk
strösocker
2
vitlöksklyftor
2 msk
riven ingefära
1
röd chili

Färs

ca 480 g
fläskfärs
1 msk
olja
-
salt och peppar
2
ägg

Till servering

1/2
kruka mynta

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fisksåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

ICAs matkasse i samarbete med Tove Nilsson.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Stanislav

12/6/2016

Underbart god!

Mona

11/24/2016

En fantastiskt god och fräsch rätt som jag nästa gång kommer att servera med vietnamesisk crepe istället för ris!

Näringsvärde per portion

Energi 2733 KJ / 653 kCal
Fett 28 g
Salt 4 g
Kolhydrater 63 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept