Vietnamese egg salad

Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
2
Vietnamese egg salad

En vietnamesisk äggsallad där smaker och texturer kompletterar varandra perfekt. Krispig morot, rättika, pak choi, böngroddar, stekt ägg och den kryddiga fläskfärsen serveras på en bädd av ris. Alla dessa godsaker får en extra kick tack vare den syrliga och friska dressingen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016

Vietnamese egg salad

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

4 morötter
300 g rättika
250 g pak choi
1/2 ask böngroddar (à 180 g)

Ris

4 port ris

Dressing

2 lime
2 msk fisksås
2 tsk strösocker
2 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
1 röd chili

Färs

ca 480 g fläskfärs
1 msk olja
salt
peppar
2 ägg

Till servering

1/2 kruka mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Underbart god!

Stanislav

2016-12-06

En fantastiskt god och fräsch rätt som jag nästa gång kommer att servera med vietnamesisk crepe istället för ris!

Mona

2016-11-24

Näringsvärde per portion

Energi2733 KJ / 653 kCal
Fett28 g
Salt4 g
Kolhydrater63 g
Protein35 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bun Cha – Grillade fläskfärsbiffar i nouc cham
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingramen med salladslök
Betyg 3.7 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pho med biff och hoisinsås
Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Japanska rådjursbiffar
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vietnamesisk pho med biff
Betyg 4.3 av 5.
109 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kimchi på pak choi
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga