Vietnamese egg salad
En vietnamesisk äggsallad där smaker och texturer kompletterar varandra perfekt. Krispig morot, rättika, pak choi, böngroddar, stekt ägg och den kryddiga fläskfärsen serveras på en bädd av ris. Alla dessa godsaker får en extra kick tack vare den syrliga och friska dressingen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016
Ingredienser
4 portioner
Grönsaker
4 morötter
300 g rättika
250 g pak choi
1/2 ask böngroddar (à 180 g)
Ris
4 port ris
Dressing
2 lime
2 msk fisksås
2 tsk strösocker
2 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
1 röd chili
Färs
ca 480 g fläskfärs
1 msk olja
salt
peppar
2 ägg
Till servering
1/2 kruka mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2733 KJ / 653 kCal
Fett28 g
Salt4 g
Kolhydrater63 g
Protein35 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Underbart god!
Stanislav
2016-12-06En fantastiskt god och fräsch rätt som jag nästa gång kommer att servera med vietnamesisk crepe istället för ris!
Mona
2016-11-24