Vietnamese egg salad

12
2
Vietnamese egg salad

En vietnamesisk äggsallad där smaker och texturer kompletterar varandra perfekt. Krispig morot, rättika, pak choi, böngroddar, stekt ägg och den kryddiga fläskfärsen serveras på en bädd av ris. Alla dessa godsaker får en extra kick tack vare den syrliga och friska dressingen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016

Vietnamese egg salad

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

4 morötter
300 g rättika
250 g pak choi
1/2 ask böngroddar (à 180 g)

Ris

4 port ris

Dressing

2 lime
2 msk fisksås
2 tsk strösocker
2 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
1 röd chili

Färs

ca 480 g fläskfärs
1 msk olja
salt och peppar
2 ägg

Till servering

1/2 kruka mynta

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fisksåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

ICAs matkasse i samarbete med Tove Nilsson.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Stanislav

2016-12-06

Underbart god!

Mona

2016-11-24

En fantastiskt god och fräsch rätt som jag nästa gång kommer att servera med vietnamesisk crepe istället för ris!

Näringsvärde per portion

Energi 2733 KJ / 653 kCal
Fett 28 g
Salt 4 g
Kolhydrater 63 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden