UNDER 30 MIN | Medel

Vårrullar med sojadipp

Vårrullar är uppskattade av både stora och små. Särskilt när man har en supergod dipp till! Här gör du den själv på soja, sweet chilisås och lite limesaft. Som om inte detta vore nog så gör du enkelt en sallad vid sidan av gjord på rättika och pak choi. Smaklig rulle önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg vårrullarna på en plåt och värm mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Blanda soja, sweet chilisås och saft från limen till en dipp.
  5. Skala och strimla rättikan. Skär pak choien i strimlor. Blanda rättikan och pak choien med oljan. Krydda med peppar och strö över sesamfröna.
  6. Servera vårrullarna med dipp, ris och pak choisallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i vårrullarna.
Innehåller gluten och ägg.
Fri från laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp vegetariska vårrullar (à 600 g)
  • 4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 lime
  • 100 g rättika
  • 250 g pak choi
  • 1 msk olja
  • peppar
  • 1 msk sesamfrö

Näringsvärde
Per portion

Energi 2220 kJ / 537 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept