Black Bean Burger

84
11 Klimatsmart
Black Bean Burger

En mumsig, mättande bönburgare gjord på svarta bönor som funkar lika bra på en grillfest eller vardagsmiddag. De rostade pumpakärnorna ger burgaren en underbar textur och chilin ger en touch av hetta. Grilla och servera i bröd med en god dressing och krispig sallad. Smaklig måltid!

Skriv ut
Black Bean Burger

Ingredienser

4-6
2
förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1
finhackad rödlök
1
hackad vitlöksklyfta
1 dl
hackade färska örter (t ex persilja, basilika)
1/2 tsk
salt
1/2
finhackad röd chili
1 1/2 dl
grovhackade rostade pumpakärnor
4 msk
potatismjöl
-
olja till stekning/grillning

Tillbehör

4 - 6
pita- eller hamburgerbröd
-
dressing
-
sallad
-
avokado

För alla

Fri från glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, förutsatt att lämplig dressing serveras till.

Recept och bild i samarbete med Lantmännen GoGreen.

Gör så här

Tips

Blanda i 1/2 pkt riven halloumi i bönfärsen (för 4-6 port), det ger en härlig sälta! Det är också gott att ha i lite sesamolja och sesamfrön i färsen, för en lätt nötig smak.

Lägg bönburgarna i frysen ca 30 minuter innan grillning/stekning, då håller de ihop ännu bättre.Om du upplever att konsistensen är lite smulig så kan du blanda i lite vatten och matolja och låta massan stå en 15 minuter för en fastare burgare.

Vad tyckte du om receptet?

84

Kommentarer

Sharmeen

2021-06-13

Vart jättegott, fick mkt hjälp av nedanstående tips/råd. Använde dock matberedare och la till soja, lite vatten i blandningen,penslade därefter burgarna med rapsolja och la sen in dem i mitten av ugnen på 175 grader i 25-30 min och vände på dem och de fick vara ytterligare 15 min i ugnen. Sen fick de svalna på galler.

Isabella

2021-06-06

Flopp för min del! Fick inte alls ihop de??

Dunia

2021-05-16

Jättegoda smaker men jag misslyckades helt med att få burgarna att hålla ihop. Testade till och med att ha i ett ägg men utan framgång. Tips??

Redaktionen ICAse

2021-05-17

Hej Dunia! Vad kul att höra att du gillade burgarna. Du kan frysa in burgarna i ca 30 min innan du steker dem så håller de ihop bättre. 😊 Vi ser också att Eva-Maria här nedan skriver att hon skippade potatismjölet. Hoppas att du vill testa göra dessa burgare igen! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1766 KJ / 422 kCal
Fett 15 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 52 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept