En mumsig, mättande bönburgare gjord på svarta bönor som funkar lika bra på en grillfest eller vardagsmiddag. De rostade pumpakärnorna ger burgaren en underbar textur och chilin ger en touch av hetta. Grilla och servera i bröd med en god dressing och krispig sallad. Smaklig måltid!
Fri från glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, förutsatt att lämplig dressing serveras till.
Recept och bild i samarbete med Lantmännen GoGreen.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Malena
2022-02-21Såg att någon nedan hade bytt ut chilin mot Sambal oelek. Ungefär hur mycket sambal motsvarar 1/2 chili?
Tony
2021-09-09Överraskande goda burgare. Jag hoppade potatismjölet. Gjorde 3 stora. Stekte på hög värme i olja. Serverade med pasta o tomatsalsa. Mosade bönorna med gaffel. Det krävs kraft o tid för att alla bönor ska bli mosade.
Therés
2021-08-24Goda och enkla burgare. Fick bra tips nedan. Jag mixade bönorna lätt med mixerstav (lite bitar kvar fortfarande) och blandade sedan ihop allt. Hade i en gnutta olja och vatten, de höll ihop bra, troligen pga att bönorna var mixade. Jag tog en hel chili och två vitlöksklyftor. Saknade lite salt, men det blev lite bättre på dem jag penslade med soja. För mig blev det 6 burgare, tog lite drygt en deciliter färs till varje .