Frijoles – böndipp med chili och färsk koriander

13
0
Frijoles – böndipp med chili och färsk koriander

Frijoles är den latinamerikanska, korianderdoftande, heta böndippen som passar perfekt som tillbehör till sommarens grillfester. Den är även god att servera med krispiga grönsaksstavar eller nachos. Men laga gärna en dubbel sats, för det finns en stor risk att dena veganska dipp tar slut snabbare än snabbt.

Frijoles – böndipp med chili och färsk koriander

Ingredienser

1 sats
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 färsk chili
1 msk olja
380 g kokta svarta bönor
1 dl vatten
1/2 - 1 krm salt
1/2 kruka färsk koriander (1/2 kruka motsvarar ca 10 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Recept och bild i samarbete med Lantmännen GoGreen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1896 KJ / 453 kCal
Fett 16 g
Salt 2.48 g
Kolhydrater 45 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden