Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Frijoles – böndipp med chili och färsk koriander

Frijoles är den latinamerikanska, korianderdoftande, heta böndippen som passar perfekt som tillbehör till sommarens grillfester. Den är även god att servera med krispiga grönsaksstavar eller nachos. Men laga gärna en dubbel sats, för det finns en stor risk att dena veganska dipp tar slut snabbare än snabbt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Pressa vitlöken och finhacka chilin.
  2. Fräs lök och vitlök i olja några minuter på svag värme, utan att de tar färg.
  3. Skölj bönorna under rinnande vatten i ett durkslag, låt rinna av.
  4. Lägg i chili och bönor i pannan, häll på vattnet och låt sjuda i 5 minuter.
  5. Mixa bönsåsen grovt med mixerstav. Smaka av med salt.
  6. Strö över färsk, hackad koriander.
  7. Ät frijoles som dippsås eller som tillbehör till exempel grillat.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Recept och bild i samarbete med Lantmännen GoGreen.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 färsk chili
  • 1 msk olja
  • 380 g kokta svarta bönor
  • 1 dl vatten
  • 1/2 - 1 krm salt
  • 1/2 kruka färsk koriander (1/2 kruka motsvarar ca 10 g)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1896 kJ / 453 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer