Tofu tacos med avokado och nachos

14
3
Tofu tacos med avokado och nachos

Taco Tuesday eller klassikern tacofredag? Du väljer! Tofu och bönor steks i en söt teriyakisås som sedan serveras i tortillabröd med blandade grönsaker, avokado och krossade tortillachips för härligt krisp. Toppa med koriander och njut av en härlig middag!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2019

Tofu tacos med avokado och nachos

Ingredienser

4 portioner
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 förp majskorn (à 150 g)
4 tomater
1 rödlök
1 kruka koriander
1 lime
2 msk olivolja
salt
peppar
2 avokador
1/2 cosmopolitansallad
1 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
1/2 msk olja
270 g naturell tofu
150 ml teriyakisås
8 tortillabröd (medium)
ca 150 g tortillachips chili

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen i teriyakisås.
Innehåller gluten. Fri från laktos och ägg.

Gör så här

Tips

Pressa i en vitlöksklyfta i slutet på stekningen av haricots vertsen.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Lisa

2020-03-20

Menar ni att tofun ska steka med haricots vertsen. För de svarta bönorna är ju blandade med annat?

Redaktionen ICAse

2020-03-23

Hej Lisa! Ja, vi menar att tofun ska stekas med haricot vertsen. Vi har förtydligat i receptet att det är haricot vertsen man ska värma tofun med. Hoppas att det ska smaka! Hälsningar Elina

Catrin

2019-02-24

Jättegott!

Hanna

2019-02-20

Godaste jag ätit på länge!

Näringsvärde per portion

Energi 3497 KJ / 838 kCal
Fett 34 g
Salt 5.5 g
Kolhydrater 100 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden