Tofu tacos med avokado och nachos
Taco Tuesday eller klassikern tacofredag? Du väljer! Tofu och bönor steks i en söt teriyakisås som sedan serveras i tortillabröd med blandade grönsaker, avokado och krossade tortillachips för härligt krisp. Toppa med koriander och njut av en härlig middag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2019
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 förp majskorn (à 150 g)
4 tomater
1 rödlök
1 kruka koriander
1 lime
2 msk olivolja
salt
peppar
2 avokador
1/2 cosmopolitansallad
1 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
1/2 msk olja
270 g naturell tofu
150 ml teriyakisås
8 tortillabröd (medium)
ca 150 g tortillachips chili
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3497 KJ / 838 kCal
Fett34 g
Salt5.5 g
Kolhydrater100 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Menar ni att tofun ska steka med haricots vertsen. För de svarta bönorna är ju blandade med annat?
Lisa
2020-03-20Hej Lisa! Ja, vi menar att tofun ska stekas med haricot vertsen. Vi har förtydligat i receptet att det är haricot vertsen man ska värma tofun med. Hoppas att det ska smaka! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-03-23Jättegott!
Catrin
2019-02-24Godaste jag ätit på länge!
Hanna
2019-02-20