Vegostroganoff med ris
Snabbt och enkelt går det att laga denna stroganoff och den är otroligt god! Skiva osten, stek den och blanda sedan ner grädde och krossade tomater med chilismak och låt allt puttra ihop. Till detta serveras ris, söta små majskorn och tomater. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
2 förp grillost (à 200 g)
1 tsk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
390 g krossade tomater med chili
1 förp majskorn (à 340 g)
250 g babyplommontomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2964 KJ / 709 kCal
Fett34 g
Salt4.7 g
Kolhydrater66 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vegostroganoff med ris, med bl a grillost och matlagningsgrådde? Är det vego-mat. Jag tycker att ni förvanskar begreppet VEGO. Enl gänse uppfattning bör detta betyda att endast helt och hållet växtbaserade ingredienser ingår. Det räcker inte med riset och tomaterna, för då skulle de flesta rätter kallas vego-... . / Torsten
Torsten
2024-10-26Köttbuljong till en vegetarisk rätt… gg på den. Förutom att skratta åt konstiga kommentarer här så är rätten simpel men inte på något vis dålig. Enkel snabb och god, gillart!
Henrik
2024-01-06Men herrrgud vilket dåligt recept. Salt? Peppar? Vitlök? Lök? Sambal? Köttbuljong?
Karin
2023-11-28Hej Karin! Vi skulle rekommendera att vara försiktig med hettan, då krossade tomater med chili står för det. Men i övrigt kan man krydda som man vill.😉 Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-11-29