Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Vegostroganoff med ris

Krångla inte till det! Denna stroganoff går fort att laga och är otroligt god! Tack vare den färdiga grytbasen behöver bara osten skivas upp och stekas innan den får puttra ihop med såsen. Till detta serveras ris och söta små majskorn. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär osten i bitar.  
  3. Stek osten i oljan i en stekpanna tills den får lite färg. Sänk värmen och rör ner grytbasen och låt det bli varmt. 
  4. Häll av majsen. 
  5. Servera stroganoffen med ris och majs.

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp grillost (à 200 g)
  • 400 g grytbas stroganoff
  • 340 g majskorn
Att ha hemma
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 tsk olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2907 kJ / 700 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept