Vegocurry med broccoli och halloumi
En indiskdoftande curry står på kvällens meny, med crunchy broccoli och mjuk halloumi. Till det serveras äggnudlar. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2022
Ingredienser
4 portioner
250 g broccoli
2 förp grillost eller halloumi (à 200 g)
1 tsk olja
400 ml grytbas massam curry
2 dl vatten
4 port äggnudlar
För alla
Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3391 KJ / 814 kCal
Fett46 g
Salt5 g
Kolhydrater58 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Otroligt salt
Ellen
2024-06-16Gott recept! Såsen blev lite väl tunn och liten mängd så jag redde den och hade i lite grädde och mjölk.
Emilia
2023-05-08Tyvärr visade det sig att denna grytbas innehåller jordnötter. Så går bort från veckomenyn....
Katrine
2023-04-23