Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Grillad melon

Det här är en efterrätt som du kan laga på grillen samtidigt som du grillar maten, så slipper du värma på grillen igen mitt i middagen. Grillad melon, sockerlag med vaniljstång, citron och mynta ger en frisk och härlig dessert.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela melonen i halvor och gröp ur kärnorna.
  2. Grilla melonhalvorna på gallret under lock i ganska het grill, cirka 225˚C. Vänd melonen efter några minuter och grilla lika länge på andra sidan.
  3. Koka en sockerlag på sockret och 1 dl vatten (för 6 port). Dela vaniljstången på längden och låt den koka med i lagen.
  4. Skiva citronen och skär den grillade melonen i bitar. Fyll konservburkarna med melonbitar, citronskivor, myntablad och sockerlag. Servera ur burkarna.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 nätmelon
  • 1 dl socker
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 citron
  • några kvistar mynta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 436 kJ / 104 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer