Tofugrillspett med matvete och bönsallad

1
1
Tofugrillspett med matvete och bönsallad

Trä upp tofu, zucchini och svamp på grillspett, så är de enklare att grilla. Extra smakrika blir grönsakerna när de får marineras i ostronsås och worcestershiresås. Servera sedan grillspetten till en fräsch sallad gjord av matvete, svarta bönor och haricots verts samt vitost.

Tofugrillspett med matvete och bönsallad

Ingredienser

4 portioner

Matvetesallad

1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
2 dl matvete
150 g färska haricots verts (bönor)
1 kruka koriander
skal och saft av 1/2 citron
65 g mâchesallad
2 krm salt
2 msk olivolja
150 g vitost

Marinad

3 msk ketchup
2 msk ostronsås
2 msk worcestershiresås

Grillspett

300 g fast tofu
1 zucchini (à ca 300 g)
250 g kastanjechampinjoner
grillspett
1 msk sesamfrön

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: byt vitost mot laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt vitost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Det är gott att servera bearnaisesås eller aioli till spetten.
Får du mat över så passar salladen perfekt som matlåda dagen efter.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Malin

2022-05-01

Låter så gott! Tips på hur man kan marinera tofun om man vill ha det helt vegetariskt?