Tofugrillspett med matvete och bönsallad

Trä upp tofu, zucchini och svamp på grillspett, så är de enklare att grilla. Extra smakrika blir grönsakerna när de får marineras i ostronsås och worcestershiresås. Servera sedan grillspetten till en fräsch sallad gjord av matvete, svarta bönor och haricots verts samt vitost.

Ingredienser
4 portioner
Matvetesallad
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
2 dl matvete
150 g färska haricots verts (bönor)
1 kruka koriander
skal och saft av 1/2 citron
65 g mâchesallad
2 krm salt
2 msk olivolja
150 g vitost
Marinad
3 msk ketchup
2 msk ostronsås
2 msk worcestershiresås
Grillspett
300 g fast tofu
1 zucchini (à ca 300 g)
250 g kastanjechampinjoner
grillspett
1 msk sesamfrön
Gör så här
00:03:00
00:10:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
Låter så gott! Tips på hur man kan marinera tofun om man vill ha det helt vegetariskt?
Malin
2022-05-01