Tofugrillspett med matvete och bönsallad
Trä upp tofu, zucchini och svamp på grillspett, så är de enklare att grilla. Extra smakrika blir grönsakerna när de får marineras i ostronsås och worcestershiresås. Servera sedan grillspetten till en fräsch sallad gjord av matvete, svarta bönor och haricots verts samt vitost.
Ingredienser
4 portioner
Matvetesallad
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
2 dl matvete
150 g färska haricots verts (bönor)
1 kruka koriander
skal och saft av 1/2 citron
65 g mâchesallad
2 krm salt
2 msk olivolja
150 g vitost
Marinad
3 msk ketchup
2 msk ostronsås
2 msk worcestershiresås
Grillspett
300 g fast tofu
1 zucchini (à ca 300 g)
250 g kastanjechampinjoner
grillspett
1 msk sesamfrön
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: byt vitost mot laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt vitost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Det är gott att servera bearnaisesås eller aioli till spetten.
Får du mat över så passar salladen perfekt som matlåda dagen efter.
Får du mat över så passar salladen perfekt som matlåda dagen efter.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Låter så gott! Tips på hur man kan marinera tofun om man vill ha det helt vegetariskt?
Malin
2022-05-01