Stekt kålrot med bacon och kapris
Åh så gott! Stekt söt kålrot med rökigt bacon och salt kapris ger dina smaklökar en härlig upplevelse. Samma smaker som den klassiska rätten kalvlever Anglais men här i en variant där levern ersätts med ostronskivling!
Ingredienser
4 portioner
500 g kålrot
150 g ostronskivling
140 g bacon
1 msk olja
salt
peppar
persilja
2 msk kapris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi863 KJ / 207 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater9 g
Protein7 g
Kommentarer
Gott, men underskatta inte tiden som krävs för att råsteka ett halvt kilo kålrot. Receptet kräver närmre en timme, i alla fall om man har en normalstor stekpanna.
Ingrid
2023-10-26Använde rotfruktsrester, förutom kålrot även morot, palsternacka och potatis och bytte ut ostronskivlingen mot torkad och blötlagd Karl Johanssvamp. Jättegott!
Maj
2019-12-18