Stekt kålrot med bacon och kapris
![Stekt kålrot med bacon och kapris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_210044/cf_259/stekt_kalrot_med_bacon_och_kapris.jpg)
Åh så gott! Stekt söt kålrot med rökigt bacon och salt kapris ger dina smaklökar en härlig upplevelse. Samma smaker som den klassiska rätten kalvlever Anglais men här i en variant där levern ersätts med ostronskivling!
![Stekt kålrot med bacon och kapris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_210044/cf_259/stekt_kalrot_med_bacon_och_kapris.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g kålrot
150 g ostronskivling
140 g bacon
1 msk olja
salt
peppar
persilja
2 msk kapris
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi863 KJ / 207 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater9 g
Protein7 g
Kommentarer
Gott, men underskatta inte tiden som krävs för att råsteka ett halvt kilo kålrot. Receptet kräver närmre en timme, i alla fall om man har en normalstor stekpanna.
Ingrid
2023-10-26Använde rotfruktsrester, förutom kålrot även morot, palsternacka och potatis och bytte ut ostronskivlingen mot torkad och blötlagd Karl Johanssvamp. Jättegott!
Maj
2019-12-18