Stekt kålrot med bacon och kapris

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
1
Stekt kålrot med bacon och kapris

Åh så gott! Stekt söt kålrot med rökigt bacon och salt kapris ger dina smaklökar en härlig upplevelse. Samma smaker som den klassiska rätten kalvlever Anglais men här i en variant där levern ersätts med ostronskivling!

Stekt kålrot med bacon och kapris

Ingredienser

4 portioner
500 g  kålrot
150 g  ostronskivling
140 g  bacon
1 msk  olja
salt
peppar
persilja
2 msk  kapris

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Använde rotfruktsrester, förutom kålrot även morot, palsternacka och potatis och bytte ut ostronskivlingen mot torkad och blötlagd Karl Johanssvamp. Jättegott!

Maj

2019-12-18

Näringsvärde per portion

Energi863 KJ / 207 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater9 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Kålrotswok med bacon
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smält märgpipa
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta på kålrot med kantareller och surkål
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålrots- och morotssallad med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kålrotsmos med fetaost
Betyg 0 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga