Vegoschnitzel med potatissallad
En vegoschnitzel står på kvällens meny, och här äts den tillsammans med en krämig potatissallad som går enkelt att svänga ihop. Servera sedan med babyspenat för att få in lite grönt på tallriken. Smaklig schnitzel önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
3 förp vegoschnitzlar (à 200 g)
2 tsk olja
2 dl crème fraiche (gärna med bearnaise)
65 g babyspenat
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2712 KJ / 658 kCal
Fett29 g
Salt2.4 g
Kolhydrater69 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Toppen med varierade rätter i tillagning och innehåll i kassen
Ida
2020-05-21Tack Ida för din kommentar, det är mycket värdefullt att få feedback på vad ni tycker. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-22Jagbrukar inte gilla vegetariska rätter men den vegoschnitzeln var väldigt god.
Eva
2020-05-19Hej Eva! Tack för din kommentar. Roligt att du gillade schnitzeln. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-19Instämmer, halvfabrikat är INTE ok!!
Jenny
2020-05-18Hej Jenny! Tack för din synpunkt. Halvfabrikat förekommer ibland i Familjekassen då det ska gå snabbt att få mat på bordet. Hoppas du gillade övriga recept denna vecka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-19