UNDER 45 MIN | Enkel

Vegoschnitzel med potatissallad

En vegoschnitzel står på kvällens meny, och här äts den tillsammans med en krämig potatissallad som går enkelt att svänga ihop. Servera sedan med babyspenat för att få in lite grönt på tallriken. Smaklig schnitzel önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i bitar och koka dom mjuka.
  2. Stek schnitzlarna i oljan i en stekpanna i 6 minuter, vänd då och då.
  3. Häll av potatisen och blanda den med crème fraiche.
  4. Servera potatissalladen med schnitzlar och spenat. Toppa gärna potatisen med lite svartpeppar.

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegoschnitzlarna och créme fraichen.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och smaksätt med bearnaisesås.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt och smaksätt med bearnaisesås.

Tips

Det går också bra att servera kokt potatis och crème fraichen som sås vid sidan av.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 3 förp vegoschnitzlar (à 200 g)
  • 2 tsk olja
  • 2 dl crème fraiche (gärna med bearnaise)
  • 65 g babyspenat
  • svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2712 kJ / 658 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept