Krispig schnitzel med avokadodipp
Dessa vegoschnitzlar är överraskande goda! Särskilt när de får den där krispiga ytan i stekpannan. Att tillsammans med ugnsstekt potatis doppa i avokadodippen kommer få vilken dag som helst att kännas som fredag.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 msk olja
salt
peppar
2 avokador
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
250 g körsbärstomater
2 förp vegoschnitzel (à 200 g)
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2943 KJ / 710 kCal
Fett40 g
Salt2 g
Kolhydrater64 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Super Tasty :)
Raja
2021-07-01Hej ! Jag har haft familjekasse sen starten på vår ort. Nu är jag trött på vegomat, lax och linser. Varför kan ni inte göra en helt vanlig kasse med närproducerad/svensk mat. Jag vill inte äta halvfabrikat och konstgjord vegomat.
Lena
2021-02-18Hej Lena! Tack för din kommentar! Ta gärna kontakt med vår Kundservice för synpunkter om matkassens innehåll. Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-02-23