Rostad potatis och schnitzel

5
2 Klimatsmart
Rostad potatis och schnitzel

Om du är lite nybörjare på vegorätter är detta recept ett perfekt första steg! Schnitzeln, som är gjord på soja och vete, steks krispig och gyllene i pannan, och under tiden ugnsrostas potatisen. Ät ihop med en sås med smak av bearnaise, och små majskorn vid sidan av!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2020

Rostad potatis och schnitzel

Ingredienser

4 portioner
900 g
delikatesspotatis
340 g
majskorn
3
förp vegoschnitzel (à 200 g)
2 dl
lätt crème fraiche bearneise

Att ha hemma

2 msk
olja
-
salt
-
peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Värm crème fraichen. Rosta majsen de sista 10 minuterna i ugnen på potatisen.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Josefine

4/8/2020

Det här var jättesmidigt att tillaga och smakar riktigt bra. Vi gjorde en enkel sallad till för att lyxa till det ännu mer 😊

Alexandra

4/6/2020

Supergott

Näringsvärde per portion

Energi 2912 KJ / 697 kCal
Fett 30 g
Salt 3 g
Kolhydrater 76 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept