Rostad potatis och schnitzel

12
6 Klimatsmart
Rostad potatis och schnitzel

Om du är lite nybörjare på vegorätter är detta recept ett perfekt första steg! Schnitzeln, som är gjord på soja och vete, steks krispig och gyllene i pannan, och under tiden ugnsrostas potatisen. Ät ihop med en sås med smak av bearnaise, och små majskorn vid sidan av!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2021

Rostad potatis och schnitzel

Ingredienser

4 portioner
900 g delikatesspotatis
340 g majskorn
3 förp vegoschnitzel (à 200 g)
2 dl crème fraiche franska örter

Att ha hemma

2 msk olja
salt
peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Värm crème fraichen. Rosta majsen de sista 10 minuterna i ugnen på potatisen.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Johan

2021-08-29

Så ”enkelt” och supergott! Speciellt när man gillar korv. Rekommenderas varmt!

Sandra

2021-08-16

Jätte gott. Rekommender bea till som andra skrivit också

Anna

2021-08-11

Super gott, men bytte till bearnaisesås istället.

Näringsvärde per portion

Energi 2912 KJ / 697 kCal
Fett 30 g
Salt 3 g
Kolhydrater 76 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden