Rostad potatis och schnitzel
Om du är lite nybörjare på vegorätter är detta recept ett perfekt första steg! Schnitzeln, som är gjord på soja och vete, steks krispig och gyllene i pannan, och under tiden ugnsrostas potatisen. Ät ihop med en sås med smak av bearnaise, och små majskorn vid sidan av!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
2 msk olja
salt
peppar
1 förp majskorn (à 340 g)
3 förp vegoschnitzel (à 200 g)
2 dl crème fraiche franska örter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2912 KJ / 697 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater76 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så ”enkelt” och supergott! Speciellt när man gillar korv. Rekommenderas varmt!
Johan
2021-08-29Jätte gott. Rekommender bea till som andra skrivit också
Sandra
2021-08-16Super gott, men bytte till bearnaisesås istället.
Anna
2021-08-11