UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Rostad potatis och schnitzel

Om du är lite nybörjare på vegorätter är detta recept ett perfekt första steg! Schnitzeln, som är gjord på soja och vete, steks krispig och gyllene i pannan, och under tiden ugnsrostas potatisen. Ät ihop med en sås med smak av bearnaise, och små majskorn vid sidan av!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela potatisen och blanda med hälften av oljan, salt och peppar och häll ut på en ugnsplåt. Sätt in mitt i ugnen tills potatisen är klar, ca 25 minuter.
  3. Häll av majsen.
  4. Stek schnitzlarna i resten av oljan ca 6 minuter, vänd då och då.
  5. Servera schnitzlarna med potatis, crème fraiche och majs.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Värm crème fraichen. Rosta majsen de sista 10 minuterna i ugnen på potatisen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g delikatesspotatis
  • 340 g majskorn
  • 3 förp vegoschnitzel (à 200 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche bearneise
Att ha hemma
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2912 kJ / 697 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept