Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Vegoschnitzel med citronsås

Visst är en enkel vegorätt alltid välkommen? Den här går dessutom supersnabbt att laga! Vegoschnitzlarna ska snabbt stekas på vardera sida och serveras med kokt ris, broccoli och en härlig cirtronsås. Citronsåsen gör du dessutom helt själv.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Riv skalet från citronen och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skala stammen på broccolin och skär hela broccolin i klyftor. Koka den i saltat vatten ca 4 minuter.
  4. Stek schnitzlarna i oljan i en stekpanna några minuter på varje sida.
  5. Servera schnitzlarna med ris, broccoli och citronsås.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på förpackningen med vegoschnitzlar.
Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Skär citronen i klyftor och servera till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 citron
  • 2 dl crème fraiche
  • 250 g broccoli
  • 4 vegoschnitzlar
Att ha hemma
  • 4 port ris eller annat gryn
  • salt
  • peppar
  • 2 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2743 kJ / 662 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer