Vegoschnitzel med persiljesmör och broccoli
Vegoschnitzel, mandelpotatis och bellaverde ger dig en snabb och lättlagad måltid. Medan de fina mandelpotatisarna lagas i ugnen passar du på och att steka vegoschnitzel och koka bellaverden. Servera schnitzeln och potatisen med klassiska tillbehör som citron och persiljesmör.
Ingredienser
4 portioner
900 g mandelpotatis eller delikatesspotatis
1 msk olja
salt
svartpeppar
200 g bellaverde (broccoli)
1 tsk olja
2 förp vegoschnitzel (à 200 g)
1 citron
100 g persiljesmör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2652 KJ / 642 kCal
Fett32 g
Salt2.37 g
Kolhydrater62 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer