Vegoschnitzel med persiljesmör och broccoli
![Vegoschnitzel med persiljesmör och broccoli](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_228709/cf_259/vegoschnitzel_med_persiljesmor_och_broccoli.jpg)
Vegoschnitzel, mandelpotatis och bellaverde ger dig en snabb och lättlagad måltid. Medan de fina mandelpotatisarna lagas i ugnen passar du på och att steka vegoschnitzel och koka bellaverden. Servera schnitzeln och potatisen med klassiska tillbehör som citron och persiljesmör.
![Vegoschnitzel med persiljesmör och broccoli](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_228709/cf_259/vegoschnitzel_med_persiljesmor_och_broccoli.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g mandelpotatis eller delikatesspotatis
1 msk olja
salt
svartpeppar
200 g bellaverde (broccoli)
1 tsk olja
2 förp vegoschnitzel (à 200 g)
1 citron
100 g persiljesmör
För alla
Kontrollera noga innehållet i schnitzeln.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria schnitzlar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2652 KJ / 642 kCal
Fett32 g
Salt2.37 g
Kolhydrater62 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer