UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Stekt lax med broccoli

För att inte krångla till det för mycket så serveras det lax med potatis ikväll. Potatis och broccoli får koka i samma kastrull, fisken steks klar i pannan, och till detta svänger du ihop en sås med smak av paprikapesto. Smaklig fisk önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om fryst används.
  2. Koka potatisen i en stor kastrull så att även broccolin får plats.
  3. Blanda crème fraichen och peston, smaka av med salt och peppar.
  4. Ansa och skär broccolin i bitar (använd även stjälken). När potatisen är mjuk, lägg i broccolin och låt koka ca 4 minuter.
  5. Stek laxen i oljan, ca 3 minuter på varje sida, eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera laxen med potatis, broccoli och sås.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk pesto paprika
  • 250 g broccoli
  • 4 port laxfilé (à ca 125 g)
Att ha hemma
  • salt
  • peppar
  • 2 tsk olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 3087 kJ / 736 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept