Vegopytt med stekt ägg och senapsdipp

2
0 Klimatsmart
Vegopytt med stekt ägg och senapsdipp

Ibland vill man att middagen ska gå fort att få fram! Då passar denna vegopytt perfekt. För att addera lite extra mättnad har du i lite extra potatis. Självklart äter du pytten med ett stekt ägg, inlagda rödbetor och lite grönsallad. Samt en dipp gjord på crème fraiche och senap. Smaklig måltid önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2020

Vegopytt med stekt ägg och senapsdipp

Ingredienser

4 portioner
2
förp vegopytt (à 500 g)
800 g
fryst tärnad potatis
1
olja
-
salt
-
peppar
2 dl
crème fraiche
2 msk
senap
1
kruka röd- grönsallad
4
ägg
1 msk
smör eller olja
1
förp inlagda rödbetor (à 370 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegopytten.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Gör så här

Tips

Gör en grönsakstortilla; blanda den stekta pytten med äggen och 4 dl mjölk (för 4 port) lägg i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter, eller tills den stelnar.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2739 KJ / 653 kCal
Fett 32 g
Salt 2 g
Kolhydrater 69 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept