Vegopytt med stekt ägg och senapsdipp

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0Klimatsmart
Vegopytt med stekt ägg och senapsdipp

Ibland vill man att middagen ska gå fort att få fram! Då passar denna vegopytt perfekt. För att addera lite extra mättnad har du i lite extra potatis. Självklart äter du pytten med ett stekt ägg, inlagda rödbetor och lite grönsallad. Samt en dipp gjord på crème fraiche och senap. Smaklig måltid önskar vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2020

Vegopytt med stekt ägg och senapsdipp

Ingredienser

4 portioner
2 förp vegopytt (à 500 g)
800 g fryst tärnad potatis
1 olja
salt
peppar
2 dl crème fraiche
2 msk senap
1 kruka röd- grönsallad
4 ägg
1 msk smör eller olja
1 förp inlagda rödbetor (à 370 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2739 KJ / 653 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater69 g
Protein16 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tunnbrödsrulle med kalkon och rotsaker
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad sötpotatissallad med salvia och vita bönor
Betyg 2.4 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med rostad färskpotatis, rödbetor och picklad gurka
Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Savojkålspudding med sojafärs och spenat
Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Snabb och enkel vardagsgryta
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Råraka på rödbetor med mögelost och valnötter
Betyg 3.6 av 5.
65 personer har röstat
Under 30 min att tillaga