UNDER 30 MIN | Medel

Vegopytt med stekt ägg och senapsdipp

Ibland vill man att middagen ska gå fort att få fram! Då passar denna vegopytt perfekt. För att addera lite extra mättnad har du i lite extra potatis. Självklart äter du pytten med ett stekt ägg, inlagda rödbetor och lite grönsallad. Samt en dipp gjord på crème fraiche och senap. Smaklig måltid önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Stek pytt och potatis i omgångar i oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Håll allt varmt i en långpanna i ugnen.
  3. Blanda crème fraiche och senap och smaka av med salt och peppar.
  4. Skär salladen i bitar.
  5. Stek äggen i matfettet i en stekpanna.
  6. Servera pytten med ägg, sallad, dipp och rödbetor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegopytten.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Tips

Gör en grönsakstortilla; blanda den stekta pytten med äggen och 4 dl mjölk (för 4 port) lägg i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter, eller tills den stelnar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp vegopytt (à 500 g)
  • 800 g fryst tärnad potatis
  • 1 olja
  • salt
  • peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk senap
  • 1 kruka röd- grönsallad
  • 4 ägg
  • 1 msk smör eller olja
  • 1 förp inlagda rödbetor (à 370 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2739 kJ / 653 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept