Vegopytt med stekt ägg och senapsdipp
Ibland vill man att middagen ska gå fort att få fram! Då passar denna vegopytt perfekt. För att addera lite extra mättnad har du i lite extra potatis. Självklart äter du pytten med ett stekt ägg, inlagda rödbetor och lite grönsallad. Samt en dipp gjord på crème fraiche och senap. Smaklig måltid önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2020
Ingredienser
4 portioner
2 förp vegopytt (à 500 g)
800 g fryst tärnad potatis
1 olja
salt
peppar
2 dl crème fraiche
2 msk senap
1 kruka röd- grönsallad
4 ägg
1 msk smör eller olja
1 förp inlagda rödbetor (à 370 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2739 KJ / 653 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater69 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer