Savojkålspudding med sojafärs och spenat

7
1 Klimatsmart
Savojkålspudding med sojafärs och spenat

Savojkål är mild och fin i smaken, och är ofta den sort som används till kåldolmar. Inte så konstigt att den också gör sig utmärkt i denna kålpudding i vegotappning. Servera med en grönsallad med avokado och granatäpple. Eller klassiskt med rårörda lingon.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Savojkålspudding med sojafärs och spenat

Ingredienser

4 portioner
1/2
gul lök
300 g
savojkål
300 g
fryst, tinad sojafärs
2 msk
rapsolja
1 msk
japansk soja
1 dl
hackad persilja
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
2
ägg
1 msk
flytande honung
100 g
bladspenat

Till servering

hackad persilja till garnering
grönsallad eller rårörda lingon

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, men kontrollera sojafärsen. Innehåller ägg.

Serveringsförslagen är ej medräknade i näringsberäkningen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Sasan

2020-04-15

När använder man honungen?

Redaktionen ICAse

2020-04-16

Hej Sasan! Tack för att du uppmärksammade det för oss, honungen hade tyvärr fallit bort i gör så här texten. Vi beklagar det! Honungen ska i efter du har fräst kålen i punkt 4. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1153 KJ / 275 kCal
Fett 15 g
Salt 1.63 g
Kolhydrater 13 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept