Savojkålspudding med sojafärs och spenat

Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
2Klimatsmart
Savojkålspudding med sojafärs och spenat

Savojkål är mild och fin i smaken, och är ofta den sort som används till kåldolmar. Inte så konstigt att den också gör sig utmärkt i denna kålpudding i vegotappning. Servera med en grönsallad med avokado och granatäpple. Eller klassiskt med rårörda lingon.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Savojkålspudding med sojafärs och spenat

Ingredienser

4 portioner
1/2   gul lök
300 g  savojkål
300 g  fryst, tinad sojafärs
2 msk  rapsolja
1 msk  japansk soja
1 dl  hackad persilja
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar
2   ägg
1 msk  flytande honung
100 g  bladspenat

Till servering

hackad persilja till garnering
grönsallad eller rårörda lingon

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, men kontrollera sojafärsen. Innehåller ägg.

Serveringsförslagen är ej medräknade i näringsberäkningen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och jättegott - min mans ny favoriträtt (även vego!!)

Sarah

2022-04-16

När använder man honungen?

Sasan

2020-04-15

Hej Sasan! Tack för att du uppmärksammade det för oss, honungen hade tyvärr fallit bort i gör så här texten. Vi beklagar det! Honungen ska i efter du har fräst kålen i punkt 4. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-04-16

Näringsvärde per portion

Energi1153 KJ / 275 kCal
Fett15 g
Salt1.63 g
Kolhydrater13 g
Protein20 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta med savoykål och gröna ärtor
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatis- och savojgratäng med dijon
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Halländsk långkål
Betyg 3.6 av 5.
32 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kåldolmar
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönkål
Betyg 2.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Falukorv i ugn med pesiljepesto
Betyg 2 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga