Savojkålspudding med sojafärs och spenat
Savojkål är mild och fin i smaken, och är ofta den sort som används till kåldolmar. Inte så konstigt att den också gör sig utmärkt i denna kålpudding i vegotappning. Servera med en grönsallad med avokado och granatäpple. Eller klassiskt med rårörda lingon.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Ingredienser
4 portioner
1/2 gul lök
300 g savojkål
300 g fryst, tinad sojafärs
2 msk rapsolja
1 msk japansk soja
1 dl hackad persilja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 ägg
1 msk flytande honung
100 g bladspenat
Till servering
hackad persilja till garnering
grönsallad eller rårörda lingon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Serveringsförslagen är ej medräknade i näringsberäkningen.
Energi1153 KJ / 275 kCal
Fett15 g
Salt1.63 g
Kolhydrater13 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och jättegott - min mans ny favoriträtt (även vego!!)
Sarah
2022-04-16När använder man honungen?
Sasan
2020-04-15Hej Sasan! Tack för att du uppmärksammade det för oss, honungen hade tyvärr fallit bort i gör så här texten. Vi beklagar det! Honungen ska i efter du har fräst kålen i punkt 4. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-16