Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tunnbrödsrulle med kalkon och rotsaker

Smaklig tunnbrödsrulle fylld med stekt kalkon, potatismos och en blandning av frästa morötter, purjolök och senap. Servera tunnbrödsrullen med grönsallad och tomat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek kalkonfiléerna i hälften av margarinet ca 10 minuter per sida. Kontrollera att kalkonfiléerna är genomstekta, d v s att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  2. Krydda med 2/3 av saltet och hälften av pepparn. Skär filéerna i 4 bitar vardera (för 4 port).
  3. Skala och strimla morötterna tunt. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
  4. Fräs morot och purjolök i resten av margarinet. Krydda med resten av saltet och pepparn och rör i senapen.
  5. Tillaga moset enligt förpackningens anvisning. Värm brödet några minuter i 100°C.

Tips

Blanda gärna andra grönsaker i rotsaksfräset, t ex strimlad paprika, selleri eller squash i bitar.

Gröna tipset: Uteslut kalkonen och lägg i extra mycket grönsaker i tunnbrödsrullen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 450 g kalkonfiléer
  • 2 msk flytande margarin
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 3 morötter
  • 1 purjolök
  • 2 msk senap
  • 4 portioner potatismospulver
  • 4 stora mjuka tunnbröd
Till servering
  • grönsallad
  • tomat
Lägg till i inköpslistan