UNDER 30 MIN | Medel

Vegopytt med pepparrotskräm och stekt ägg

Att äta pytt i panna behöver inte vara så simpelt som det låter. Du blandar den vegetariska pytten ihop med den tärnade potatisen i stekpannan. Givna tillbehör till detta är såklart stekt ägg och inlagda rödbetor, men vi vill att du testar denna pepparrotskräm till också. Du kommer inte bli besviken!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Stek pytt och potatis i omgångar i oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Håll allt varmt i en långpanna i ugnen.
  3. Skala och riv pepparroten fint på ett rivjärn. Blanda med fraiche och smaka av med salt och peppar.
  4. Skär salladen i bitar. Dela tomaterna.
  5. Stek äggen i oljan i en stekpanna.
  6. Servera pytten med ägg, sallad, pepparrotskräm och rödbetor.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Tips

Strö över lite rostad lök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp vegopytt (à 500 g)
  • 1 förp fryst tärnad potatis (à 800 g)
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 1 msk pepparrot
  • 2 dl sojabaserad fraiche
  • 1/2 förp krispsallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 1 förp inlagda rödbetor (à 370 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2242 kJ / 535 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept