Vegopytt med pepparrotskräm och stekt ägg
Snabblagad och god vegopytt gör du av vegopytt och tärnad potatis som steks i omgångar och hålls varm i ugnen. Servera med de givna tillbehören stekta ägg och inalgda rödbetor. Samt den härliga pepparrotskrämen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2021
Ingredienser
4 portioner
2 förp färsk vegopytt (à 500 g)
1 förp fryst tärnad potatis (à 800 g)
1 msk rapsolja
salt
peppar
1 msk pepparrot
2 dl sojabaserad fraiche
1/2 förp krispsallad
250 g körsbärstomater
4 ägg
1 msk rapsolja
1 förp inlagda rödbetor (à 370 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2242 KJ / 535 kCal
Fett18 g
Salt1.7 g
Kolhydrater72 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
ANITA 2020-10-08 Googlar på Klassisk pumpasoppa med pumpafrön och får upp detta recept på Icas receptsida.Går det att rätta till så jag kan få pumpareceptet istället?
Ann-kristin
2020-10-08Googlar på Klassisk pumpasoppa med pumpafrön och får upp detta recept på Icas receptsida.Går det att rätta till så jag kan få pumpareceptet istället?
Anita
2020-10-08Rätten lyftes av pepparrotskrämen och extra salt, annars smakade det inte så mycket
Marika
2020-09-01