Vegopytt med pepparrotskräm och stekt ägg

3
3 Klimatsmart
Vegopytt med pepparrotskräm och stekt ägg

Att äta pytt i panna behöver inte vara så simpelt som det låter. Du blandar den vegetariska pytten ihop med den tärnade potatisen i stekpannan. Givna tillbehör till detta är såklart stekt ägg och inlagda rödbetor, men vi vill att du testar denna pepparrotskräm till också. Du kommer inte bli besviken!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2020

Vegopytt med pepparrotskräm och stekt ägg

Ingredienser

4 portioner
2
förp vegopytt (à 500 g)
1
förp fryst tärnad potatis (à 800 g)
1 msk
rapsolja
-
salt
-
peppar
1 msk
pepparrot
2 dl
sojabaserad fraiche
1/2
förp krispsallad
250 g
körsbärstomater
4
ägg
1 msk
rapsolja
1
förp inlagda rödbetor (à 370 g)

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Strö över lite rostad lök.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Ann-kristin

10/8/2020

ANITA 2020-10-08 Googlar på Klassisk pumpasoppa med pumpafrön och får upp detta recept på Icas receptsida.Går det att rätta till så jag kan få pumpareceptet istället?

Anita

10/8/2020

Googlar på Klassisk pumpasoppa med pumpafrön och får upp detta recept på Icas receptsida.Går det att rätta till så jag kan få pumpareceptet istället?

Marika

9/1/2020

Rätten lyftes av pepparrotskrämen och extra salt, annars smakade det inte så mycket

Näringsvärde per portion

Energi 2242 KJ / 535 kCal
Fett 18 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 72 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept