Vegopytt med pepparrotskräm och stekt ägg

8
3 Klimatsmart
Vegopytt med pepparrotskräm och stekt ägg

Snabblagad och god vegopytt gör du av vegopytt och tärnad potatis som steks i omgångar och hålls varm i ugnen. Servera med de givna tillbehören stekta ägg och inalgda rödbetor. Samt den härliga pepparrotskrämen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2021

Vegopytt med pepparrotskräm och stekt ägg

Ingredienser

4 portioner
2 förp färsk vegopytt (à 500 g)
1 förp fryst tärnad potatis (à 800 g)
1 msk rapsolja
salt
peppar
1 msk pepparrot
2 dl sojabaserad fraiche
1/2 förp krispsallad
250 g körsbärstomater
4 ägg
1 msk rapsolja
1 förp inlagda rödbetor (à 370 g)

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Strö över lite rostad lök.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Ann-kristin

2020-10-08

ANITA 2020-10-08 Googlar på Klassisk pumpasoppa med pumpafrön och får upp detta recept på Icas receptsida.Går det att rätta till så jag kan få pumpareceptet istället?

Anita

2020-10-08

Googlar på Klassisk pumpasoppa med pumpafrön och får upp detta recept på Icas receptsida.Går det att rätta till så jag kan få pumpareceptet istället?

Marika

2020-09-01

Rätten lyftes av pepparrotskrämen och extra salt, annars smakade det inte så mycket

Näringsvärde per portion

Energi 2242 KJ / 535 kCal
Fett 18 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 72 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden