Rödbetssoppa med pepparrotsyoghurt
Kallt ute? Blir du sugen på varm soppa? Gör en sagolik rödbetssoppa med pepparrotsyoghurt. Härliga färg-, doft- och smakupplevelser. Serveras med ett gott bröd.
Ingredienser
4 portioner
500 g rödbetor
2 potatisar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
ca 4 cm färsk ingefära
1 msk olivolja
1 1/2 l grönsaksbuljong
limesaft
salt
peppar
2 dl matyoghurt
pepparrot
ev bröd till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1227 KJ / 293 kCal
Fett9 g
Salt4 g
Kolhydrater40 g
Protein8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Höst och skördetid.. då blir det mkt soppa. Och detta receptet gav ju en sjukt god soppa! Blir både krämig och tjock om man ger den tid att koka. Serverade med hembakt fröknäcke och färskost smaksatt med pepparrot. ❤️
Ewa
2024-11-05God soppa, instämmer, och inte så komplicerad att koka. Sen kan man ju variera lite som man tycker.
Monica
2023-12-06Fantastisk god soppa. Har lagat den flera gånger. Marita
Anne-marita
2023-11-19