Rödbetssoppa med pepparrotsyoghurt
Kallt ute? Blir du sugen på varm soppa? Gör en sagolik rödbetssoppa med pepparrotsyoghurt. Härliga färg-, doft- och smakupplevelser. Serveras med ett gott bröd.
Ingredienser
4 portioner
500 g rödbetor
2 potatisar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
ca 4 cm färsk ingefära
1 msk olivolja
1 1/2 l grönsaksbuljong
limesaft
salt och peppar
2 dl matyoghurt
pepparrot
ev bröd till servering
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Getost är toppen till rödbetor!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1227 KJ / 293 kCal
Fett9 g
Salt4 g
Kolhydrater40 g
Protein8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God soppa, instämmer, och inte så komplicerad att koka. Sen kan man ju variera lite som man tycker.
Monica
2023-12-06Fantastisk god soppa. Har lagat den flera gånger. Marita
Anne-marita
2023-11-19⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Då det var 1kg rödbetor i påsen blev soppan tjockare trots att jag hoppade över potatis.
Maria
2023-08-20