Rödbetssoppa med pepparrotsyoghurt

Kallt ute? Blir du sugen på varm soppa? Gör en sagolik rödbetssoppa med pepparrotsyoghurt. Härliga färg-, doft- och smakupplevelser. Serveras med ett gott bröd.

Ingredienser
4 portioner
500 g rödbetor
2 potatisar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
ca 4 cm färsk ingefära
1 msk olivolja
1 1/2 l grönsaksbuljong
limesaft
salt
peppar
2 dl matyoghurt
pepparrot
ev bröd till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1227 KJ / 293 kCal
Fett9 g
Salt4 g
Kolhydrater40 g
Protein8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vattnig och rinnig, trots att jag minskade mängden buljong till en liter. Öka mängden rödbetor, potatis; alternativt minskar du på vätskan, så kanske den blir okej?
Ulrika
2025-02-01Supergott! Jag tog också med en morot i soppkokningen, samt rostade solroskärnor som topping.
Jenny
2025-01-04Vilken god soppa, den kommer jag att göra ofta!
Irene
2024-12-12