Rödbetssoppa med pepparrotsyoghurt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rödbetssoppa med pepparrotsyoghurt

Kallt ute? Blir du sugen på varm soppa? Gör en sagolik rödbetssoppa med pepparrotsyoghurt. Härliga färg-, doft- och smakupplevelser. Serveras med ett gott bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och tärna rödbetor, potatis, lök, vitlök och ingefära. Fräs allt i olivolja. Tillsätt buljong och koka under lock tills allt är mjukt.
  2. Mixa soppan slät med mixerstav, Smaksätt med limesaft, salt och peppar.
  3. Smaksätt matyoghurt med riven pepparrot ev. salt och peppar.
  4. Servera rödbetssoppan med pepparrotsyoghurten och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Getost är toppen till rödbetor!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rödbetor
  • 2 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 4 cm färsk ingefära
  • 1 msk olivolja
  • 1 1/2 l grönsaksbuljong
  • limesaft
  • salt och peppar
  • 2 dl matyoghurt
  • pepparrot
  • ev bröd till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1227 kJ / 293 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept