Bönragu med rosmarin och chorizo

4
0
Bönragu med rosmarin och chorizo

En mustig spansk husmansrätt i en snabblagad version som både smakar och doftar ljuvligt. Den smakrika chorizon balanseras upp av de lena cannellinibönorna, rosmarin och rivet citronskal.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2016

Bönragu med rosmarin och chorizo

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1/2
kruka rosmarin
1/2 msk
olivolja
1 dl
vitt matlagningsvin
1
burk körsbärstomater (à 400 g)
4
port ris eller annat gryn
1
förp cannellinibönor (à 380 g)
2
förp minichorizo (à 300 g)
1 tsk
olja
1
citron
-
salt och peppar
65 g
babyspenat

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3232 KJ / 772 kCal
Fett 39.7 g
Salt 4.8 g
Kolhydrater 67.7 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept