Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bönragu med rosmarin och chorizo

En mustig spansk husmansrätt i en snabblagad version som både smakar och doftar ljuvligt. Den smakrika chorizon balanseras upp av de lena cannellinibönorna, rosmarin och rivet citronskal.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva lök och vitlök, hacka rosmarinen. Fräs all lök och rosmarinen mjuk i olivoljan i en kastrull och tillsätt vinet. Låt koka upp, tillsätt tomaterna och sjud ca 15 minuter.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  4. Stek korvarna i oljan i en stekpanna på medelvärme ca 12 minuter.
  5. Riv det yttersta skalet av citronen. Smaka av tomatsåsen med citronskal, salt och peppar och blanda ner bönorna.
  6. Låt bönorna bli varma och servera med korven, riset och spenaten.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 förp cannellinibönor (à 380 g)
  • 2 förp minichorizo (à 300 g)
  • 1 tsk olja
  • 1 citron
  • salt och peppar
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3232 kJ / 772 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer