Bönragu med rosmarin och chorizo
En mustig spansk husmansrätt i en snabblagad version som både smakar och doftar ljuvligt. Den smakrika chorizon balanseras upp av de lena cannellinibönorna, rosmarin och rivet citronskal.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2016
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka rosmarin
1/2 msk olivolja
1 dl vitt matlagningsvin
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
4 port ris eller annat gryn
1 förp cannellinibönor (à 380 g)
2 förp minichorizo (à 300 g)
1 tsk olja
1 citron
salt
peppar
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3232 KJ / 772 kCal
Fett39.7 g
Salt4.8 g
Kolhydrater67.7 g
Protein32 g
Kommentar
Jättegott! Serverade med en klick matlagningsyoghurt o hade lite extra chiliflakes i. Alla gillade!
Carola
2023-09-06