Bönragu med rosmarin och chorizo

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
1
Bönragu med rosmarin och chorizo

En mustig spansk husmansrätt i en snabblagad version som både smakar och doftar ljuvligt. Den smakrika chorizon balanseras upp av de lena cannellinibönorna, rosmarin och rivet citronskal.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2016

Bönragu med rosmarin och chorizo

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
1/2   kruka rosmarin
1/2 msk  olivolja
1 dl  vitt matlagningsvin
1   burk körsbärstomater (à 400 g)
4   port ris eller annat gryn
1   förp cannellinibönor (à 380 g)
2   förp minichorizo (à 300 g)
1 tsk  olja
1   citron
salt och peppar
65 g  babyspenat

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Jättegott! Serverade med en klick matlagningsyoghurt o hade lite extra chiliflakes i. Alla gillade!

Carola

2023-09-06

Näringsvärde per portion

Energi3232 KJ / 772 kCal
Fett39.7 g
Salt4.8 g
Kolhydrater67.7 g
Protein32 g

Testa liknande recept

Spansk bönragu med chorizo
Betyg 2.9 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chorizo med brynt lök och kålragu samt mojo rojo
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chorizo- och kycklingpasta med fänkål
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegopytt med minichorizo och bakade tomater
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Choritzopasta med zucchini och ruccola
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Risonipaella
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga