Bönragu med rosmarin och chorizo

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
1
Bönragu med rosmarin och chorizo

En mustig spansk husmansrätt i en snabblagad version som både smakar och doftar ljuvligt. Den smakrika chorizon balanseras upp av de lena cannellinibönorna, rosmarin och rivet citronskal.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2016

Bönragu med rosmarin och chorizo

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
1/2   kruka rosmarin
1/2 msk  olivolja
1 dl  vitt matlagningsvin
1   burk körsbärstomater (à 400 g)
4   port ris eller annat gryn
1   förp cannellinibönor (à 380 g)
2   förp minichorizo (à 300 g)
1 tsk  olja
1   citron
salt och peppar
65 g  babyspenat

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Jättegott! Serverade med en klick matlagningsyoghurt o hade lite extra chiliflakes i. Alla gillade!

Carola

2023-09-06

Näringsvärde per portion

Energi3232 KJ / 772 kCal
Fett39.7 g
Salt4.8 g
Kolhydrater67.7 g
Protein32 g

Testa liknande recept

Chorizo med brynt lök och kålragu samt mojo rojo
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spansk bönragu med chorizo
Betyg 2.9 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chorizo- och kycklingpasta med fänkål
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegopytt med minichorizo och bakade tomater
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Choritzopasta med zucchini och ruccola
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Risonipaella
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga