Spansk bönragu med chorizo

36
0
Spansk bönragu med chorizo

Denna bönragu med chorizo för smaklökarna på en resa till Spanien. Ragun får smak av vitlök och vitt matlagningsvin som tillsammans sauteras i en het panna. Bönor, spenat och crème fraiche adderas och detta får bli varmt innan rosmarinhacket strös över. Avnjut ihop med korv och potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2015

Spansk bönragu med chorizo

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g sparrispotatis
1 msk olivolja
salt och peppar

Korv

2 förp minichorizo (à 240 g)

Bönragu

1/2 kruka rosmarin
1 citron
410 g cannellinibönor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk olivolja
1 dl vitt matlagningsvin
65 g babyspenat
1 dl crème fraiche

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri frå gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Snyggt blir det om man snittar korvarna på snedden innan de läggs på plåten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2468 KJ / 591 kCal
Fett 25 g
Salt 4 g
Kolhydrater 57 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden