Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spansk bönragu med chorizo

Denna bönragu med chorizo för smaklökarna på en resa till Spanien. Ragun får smak av vitlök och vitt matlagningsvin som tillsammans sauteras i en het panna. Bönor, spenat och crème fraiche adderas och detta får bli varmt innan rosmarinhacket strös över. Avnjut ihop med korv och potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Dela potatisen på längden. Blanda potatisen med olivoljan och krydda med salt och peppar. Häll ut potatisen på den förvärmda plåten och rosta ca 20 minuter.  Låt korvarna steka med potatisen när det återstår ca 10 minuter av tiden.
  3. Hacka rosmarinen. Skölj citronen och riv det yttersta av skalet och blanda med rosmarinen.
  4. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skala och skiva lök och vitlök. Fräs all lök mjuk i olivoljan i en panna och tillsätt vinet. Låt koka några minuter.  
  5. Blanda ner bönorna, spenaten och crème fraichen i löken. Låt bönorna bli varma och strö över rosmarinhacket.
  6. Servera bönragun till korven och potatisen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri frå gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Snyggt blir det om man snittar korvarna på snedden innan de läggs på plåten.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 900 g sparrispotatis
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
Korv
  • 2 förp minichorizo (à 240 g)
Bönragu
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1 citron
  • 410 g cannellinibönor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 65 g babyspenat
  • 1 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2468 kJ / 591 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept