Spansk bönragu med chorizo

Betyg 2.9 av 5.
36 personer har röstat
0
Spansk bönragu med chorizo

Denna bönragu med chorizo för smaklökarna på en resa till Spanien. Ragun får smak av vitlök och vitt matlagningsvin som tillsammans sauteras i en het panna. Bönor, spenat och crème fraiche adderas och detta får bli varmt innan rosmarinhacket strös över. Avnjut ihop med korv och potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2015

Spansk bönragu med chorizo

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g sparrispotatis
1 msk olivolja
salt
peppar

Korv

2 förp minichorizo (à 240 g)

Bönragu

1/2 kruka rosmarin
1 citron
410 g cannellinibönor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk olivolja
1 dl vitt matlagningsvin
65 g babyspenat
1 dl crème fraiche

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2468 KJ / 591 kCal
Fett25 g
Salt4 g
Kolhydrater57 g
Protein28 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bönragu med rosmarin och chorizo
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chorizo- och kycklingpasta med fänkål
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegopytt med minichorizo och bakade tomater
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Basilikakyckling med tomatbönor
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Choritzopasta med zucchini och ruccola
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med korv och paprikapesto
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga