Spansk bönragu med chorizo
Denna bönragu med chorizo för smaklökarna på en resa till Spanien. Ragun får smak av vitlök och vitt matlagningsvin som tillsammans sauteras i en het panna. Bönor, spenat och crème fraiche adderas och detta får bli varmt innan rosmarinhacket strös över. Avnjut ihop med korv och potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2015
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g sparrispotatis
1 msk olivolja
salt
peppar
Korv
2 förp minichorizo (à 240 g)
Bönragu
1/2 kruka rosmarin
1 citron
410 g cannellinibönor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk olivolja
1 dl vitt matlagningsvin
65 g babyspenat
1 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2468 KJ / 591 kCal
Fett25 g
Salt4 g
Kolhydrater57 g
Protein28 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer