Vegopytt med kikärtskräm

En mumsig vegopytt svänger du enkelt ihop. Chiliflakes ger den där lilla extra hettan till rätten och kikärtskrämen är underbart len och passar utmärkt ihop med pytten. Servera tillsammans med myntablad och krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2018

Ingredienser
4 portioner
Kikärtskräm
1 förp, kokta kikärtor (à 380 g)
1 vitlöksklyfta
skalet av 1/2 citron
1 msk färskpressad citronsaft
1/2 förp getost av chèvre-typ (à 170 g)
2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
Pytt
1 bakpotatis
2 förp, vegetarisk pytt (à 500 g)
1 msk olivolja
1 - 2 krm chiliflakes
1 kruka mynta
125 g sallad (gärna gårdssallad)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2119 KJ / 505 kCal
Fett38 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer