Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vegopytt med kikärtskräm

En mumsig vegopytt svänger du enkelt ihop. Chiliflakes ger den där lilla extra hettan till rätten och kikärtskrämen är underbart len och passar utmärkt ihop med pytten. Servera tillsammans med myntablad och krispig sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kikärtskräm: Skölj kikärtorna och låt rinna av. Skala och skiva vitlöken. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften.
  2. Mixa kikärtor, vitlök, citronskal och -saft, getost och crème fraiche till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.  
  3. Pytt: Skala och skär potatisen i tärningar.
  4. Stek potatis och pytt i omgångar i olivoljan i en stekpanna, krydda med chiliflakes och salt. Plocka bladen ifrån myntan och blanda i pytten.
  5. Servera pytten med kikärtskräm och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
Kikärtskräm
  • 1 förp, kokta kikärter (à 380 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • skalet av 1/2 citron
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1/2 förp getost av chèvre-typ (à 170 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar
Pytt
  • 1 bakpotatis
  • 2 förp, vegetarisk pytt (à 500 g)
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 kruka mynta
  • 125 g sallad (gärna gårdssallad)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2119 kJ / 505 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept