Vegopytt med kikärtskräm

3
0
Vegopytt med kikärtskräm

En mumsig vegopytt svänger du enkelt ihop. Chiliflakes ger den där lilla extra hettan till rätten och kikärtskrämen är underbart len och passar utmärkt ihop med pytten. Servera tillsammans med myntablad och krispig sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2018

Vegopytt med kikärtskräm

Ingredienser

4 portioner

Kikärtskräm

1
förp, kokta kikärtor (à 380 g)
1
vitlöksklyfta
skalet av 1/2
citron
1 msk
färskpressad citronsaft
1/2
förp getost av chèvre-typ (à 170 g)
2 dl
crème fraiche
-
salt och svartpeppar

Pytt

1
bakpotatis
2
förp, vegetarisk pytt (à 500 g)
1 msk
olivolja
1 - 2 krm
chiliflakes
1
kruka mynta
125 g
sallad (gärna gårdssallad)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2119 KJ / 505 kCal
Fett 38 g
Salt 3 g
Kolhydrater 44 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept