Rotfruktspytt med korv och pepparrotskräm | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

-1 MIN |

Rotfruktspytt med korv och pepparrotskräm

Här är en riktigt smaskig och spännande variant av pyttipanna. Förutom tärnad potatis innehåller den här pytten även flera goda rotfrukter och matig grillkorv. Medan allting sköter sig själv i ugnen så vispar du enkelt ihop en svalkande pepparrotskräm som serveras som tillbehör.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Rotfruktspytt: Skala och skär potatisarna i tärningar. 
  3. Blanda alla rotfrukter med olja, timjan, salt och peppar. Häll över allt på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter. 
  4. Skär korven i bitar, lägg dem på plåten med rotfrukterna och tillaga ytterligare ca 10 minuter.
  5. Pepparrotskräm: Skala och riv pepparroten. Blanda den med crème fraiche, smaka av med salt och peppar. Klipp krassen och rör ner den i krämen.
  6. Till servering: Ansa salladen och skär i bitar.
  7. Servera pytten med pepparrotskrämen och salladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Rotfruktspytt
  • 2 bakpotatisar
  • 500 g vegetarisk pytt
  • 1 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 500 g grillkorv
Pepparrotskräm
  • 1 msk riven pepparrot
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 ask krasse
Till servering
  • 1 huvudsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3393 kJ / 811 kCal