Rotfruktspytt med korv och pepparrotskräm

Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
1
Rotfruktspytt med korv och pepparrotskräm

Här är en riktigt smaskig och spännande variant av pyttipanna. Förutom tärnad potatis innehåller den här pytten även flera goda rotfrukter och matig grillkorv. Medan allting sköter sig själv i ugnen så vispar du enkelt ihop en svalkande pepparrotskräm som serveras som tillbehör.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2016

Rotfruktspytt med korv och pepparrotskräm

Ingredienser

4 portioner

Rotfruktspytt

2   bakpotatisar
500 g  vegetarisk pytt
1 msk  olja
1 tsk  timjan
salt och peppar
500 g  grillkorv

Pepparrotskräm

1 msk  riven pepparrot
2 dl  crème fraiche
1/2   ask krasse

Till servering

1   huvudsallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentar

Gott

Laila

2016-10-12

Näringsvärde per portion

Energi3393 KJ / 811 kCal
Fett48 g
Salt4 g
Kolhydrater66 g
Protein26 g

Testa liknande recept

Korv med pepparrotsmos
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lövbiff med pepparrot och äggula
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepprig korv med krämig potatissallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rågmacka med rödbetssallad och isterbandscrunch
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Korv med morotssallad och rostad lök
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gravad lax med sojabönor, ägg och pepparrot
Betyg 3.6 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga