Bacon- och getostgratinerad potatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Bacon- och getostgratinerad potatis

För att lyxa till middagen lite så kan du pröva att gratinera potatisen i bacon och getost. Allt du behöver är bakpotatisar, bacon, getost och persilja. Passar ypperligt att servera med exempelvis fläskkotlett eller kyckling!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på grill, 200°C.
  2. Kör potatisarna i mikron, maxeffekt i 8-9 minuter.
  3. Finhacka baconskivorna. Mosa osten och blanda med bacon och persilja.
  4. Skär potatisen i cm-tjocka skivor och lägg upp på en lättoljad ugnsplåt. Salta och peppra ovansidorna. Ringla över lite olja.
  5. Fördela oströran på potatisskivorna. Ställ i ugnen på mellersta falsen i ca 10 minuter eller tills osten smält och fått fin färg. Gott till kyckling eller fläskkotlett tillsammans med kokta sockerärter.

I näringsberäkningen ingår fläskotlett och sockerärter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora bakpotatisar
  • 70 g bacon
  • 100 g getost
  • 2 msk finhackad persilja
  • olja
  • salt och peppar
Till servering
  • fläskkotlett
  • sockerärtor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2119 kJ / 507 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden