Majsplättar med tomatsallad och cottage cheese

33
5
Majsplättar med tomatsallad och cottage cheese

Kvällens middag är snabblagad och försvinnande god: Smörstekta, frasiga majsplättar som nästan smälter i munnen. Servera de gyllene plättarna med en generös sked cottage cheese vars milda smak och textur gifter sig perfekt med plättarna, en slev fräsch tomatsallad toppad med persilja och ät tills ni är mätta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2017

Majsplättar med tomatsallad och cottage cheese

Ingredienser

4 portioner

Plättar

340 g majskorn
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
4 dl mjölk
2 ägg
2 msk smör eller margarin

Sallad

4 tomater
1/2 kruka persilja
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
salt och peppar
500 g cottage cheese

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och cottage cheese utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett. Uteslut cottage cheese eller välj mjölkfritt alternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Sara

2020-02-03

Jättegod och fräsch kombination av mastiga plättar, fräsch tomatsallad och mättande keso.

Johanna

2017-03-28

Jättegott, fräscht och snabblagat. Kommer absolut att göra igen.

Mathias

2017-03-26

usch! riktigt dålig

Näringsvärde per portion

Energi 1979 KJ / 473 kCal
Fett 18.4 g
Salt 2.53 g
Kolhydrater 46.4 g
Protein 27.9 g
Läs mer om näringsvärden