Majsplättar med tomatsallad och cottage cheese
Kvällens middag är snabblagad och försvinnande god: Smörstekta, frasiga majsplättar som nästan smälter i munnen. Servera de gyllene plättarna med en generös sked cottage cheese vars milda smak och textur gifter sig perfekt med plättarna, en slev fräsch tomatsallad toppad med persilja och ät tills ni är mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2017
Ingredienser
4 portioner
Plättar
340 g majskorn
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
4 dl mjölk
2 ägg
2 msk smör eller margarin
Sallad
4 tomater
1/2 kruka persilja
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
salt
peppar
500 g cottage cheese
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1979 KJ / 473 kCal
Fett18.4 g
Salt2.53 g
Kolhydrater46.4 g
Protein27.9 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Stekte lite bacon till.
Cathrine
2023-08-08Jättegod och fräsch kombination av mastiga plättar, fräsch tomatsallad och mättande keso.
Sara
2020-02-03Jättegott, fräscht och snabblagat. Kommer absolut att göra igen.
Johanna
2017-03-28