Kyckling med krämig gnocchi
En komplett pastarätt med kyckling som serveras med en krämig sås. Den här rätten är matig och väldigt lättlagad. Såsen gör du genom att blanda tomater och basilika med crème fraiche och mjölk. Där gnocchin vänds ner och vips har du ett perfekt tillbehör till den saftiga kycklingen. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2015
Ingredienser
4 portioner
4 minutfiléer av kyckling
1 msk olja
salt
peppar
2 förp potatisgnocchi (à 400 g)
1/2 kruka basilika
1 förp strimalde soltorkade tomater (à 140 g)
2 dl crème fraiche
1/2 dl mjölk
Sallad
65 g salladsmix
1 tsk vinäger
1 tsk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3083 KJ / 739 kCal
Fett29 g
Salt5.33 g
Kolhydrater72.2 g
Protein47.2 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Stekte den precis som Fredrik föreslog och det blev jättegott!
Linnea
2023-01-30Jättegott och tipset på att steka gnocchi var väldigt bra tips, blir godare då. Enkelt recept.
Camilla
2023-01-15Jättegott och enkelt! Tips till gnocchin är att steka istället för att koka den. Lägg i blöt minst 5min i kallt vatten, häll i durkslag och låt rinna av. Stek sedan den på medelhög till hög värme i smör och olivolja tills den får fin färg och yta.
Fredrik
2021-04-20