Halstrad torsk i buljong med ärter och chorizo
Halstrad torsk i buljong med ärter och chorizo är en tilltalande rätt som får fin konsistens av den halstrade torskfilén. Kryddig chorizokorv och ärtor passar perfekt till fisken och ger extra sälta och smak.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2013
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
900 g fast potatis
2 minibaguetter
salt och peppar
1 msk olja
300 g chorizo
1/2 påse (à 125 g) salladslök
380 g kokta kikärtor
1 tsk paprikapulver
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 msk hackad färsk timjan
1 tsk smör eller margarin
4 soltorkad tomat
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven och buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3271 KJ / 782 kCal
Fett0 g
Kolhydrater0 g
Protein0 g
Kommentarer